A megkínzott Vinícius elnémítja a kritikusokat, hogy „visszaszorítsák” Madrid klásico útját

A cél, amely lehetővé tette Madrid számára, hogy 2016 óta először győzze le a Barcelonát a bajnokságban, azzal kezdődött, hogy a bal oldali Kroos lelassult, és látta a passzot, még mielőtt bárki más megtette volna. Miután a Manchester City megverte Madridot, a Sport Katalán napilap felvidította: „Pep, a kezed mutatja az utat”; három nappal később Kroos keze tényleg megtörtént. Ahogy megállt, rámutatott, csuklója hullámzva, miközben többször jelezte az előtte lévő helyet. Menj, azt mondta: menj, menj, menj.A megy, amit Vinícius csinál a legjobban – ami nem mindig a legközelebbi – tehát hamarabb ment, mint bárki más a pályán. A Hopp bannerek okozta Bet365 káosz kérdéseket vet fel a Bundesliga prioritásairól | Andy Brassell Bővebben

Kroos elcsúsztatta a labdát az Arthur Melo, Martin Braithwaite és Nélson Semedo közötti résen, amelyet Karim Benzema kihúzott a helyzetéből, és Vinícius továbbrohant. Amint összegyűjtötte és futott, a gondolatai valószínűleg felhívták a figyelmet sok-sok alkalommal, amikor ezt tette. Minden bizonnyal felhívta a figyelmet arra, amit Casemiro mondott vele korábban. Az első félidőben Vinícius gyakran menekült, gyorsabban térbe, de túl gyakran rossz fordulót és rossz döntést hozott. Ismétlődő vádat.Az egyiket, legalábbis egy pillanatra, és a lehető legjobb helyen, már ágyba fektette.

A brazil egyenlő mértékben izgatott és izgatott, néha ugyanabban a mozdulatban, nem is ugyanazon játékról. Labdarúgó, aki egy percet átölel, és a következőt feladja, ha valaki elveszíti a szívét és feje fölött. A város elleni szerda csak egy példa volt: volt egy pillanat, amikor egy udvarra feküdt a kapu vonalától, a karok és a lábak kinyújtott csillaghoz hasonlóan Bet365 kinyúltak, egy egész stadion ránézett, és azon tűnődött, mi történt, hogy két yarddal nem tudott gólt szerezni. És ugyanakkor nem igazán kíváncsi. Tudták a választ: mert a pontozás nem olyan, amit Vinícius csinál.Facebook Twitter Pinterest Vinícius Júnior felgyorsítja Nélson Semedo múltját, a 2: 0-os győzelem során a Bernabéu-n. Fénykép: Soccrates Images / Getty Images

Az egyik fényforrás a sötétségben az elmúlt szezonban – izgalmas, merész, hajlandó – a Viníciust illetően sok kritika és kétség tisztességtelen volt. Bizonyára korai voltak: még mindig csak 19 éves. De ott volt: nem elég kegyetlen, mintha a cél előtt elveszne az a bizalom, amely minden másban átfolyik, a döntéshozatali hiányosságai és a befejezése még inkább. Szüksége volt türelemre, de erre nincs idő.

Amikor szeptemberben gólszerzett Osasuna ellen, Vinícius térdre csúszott és sírt. Ez volt az első célja február óta, és a nyomás elviselhetetlen volt, Jorge Valdano elképzelte őt a „pszichiáter kanapén”.A múlt héten egy újság hívta „pontozás nélküli csöcsök empóriumává”. Ő is kicsúszott a csapatból, csupán hat bajnoki játékot indított a vasárnapi clásico előtt, és nem egyszer 2020-ban. Zinedine Zidane döntése, hogy szerdán indítja őt, meglepte, és bár tökéletes segítséget nyújtott a City elleni első félidő hiányában, Madrid végül elveszett, és a clásico-ra való indulás messze nem volt biztos. Lyon v St Étienne: a francia derbi sok bohócokkal, de nevetve. Bővebben

Az ő pontozása még kevésbé volt valószínű. A könnyek óta Vinícius még nem szerepelt a bajnokságban, és 36 bajnoki játékban mindössze három volt. Lehet, hogy ott is volt valamilyen szimpsoni filozófia, valami önmegvalósító prófécia: nem nyerhetek, ne próbálj. Nem tud pontozni, ne lőni. Mintha az esélyek elcsúsztak tőle, mert a hit már megvan.Casemiro minden Bet365 bizonnyal úgy gondolta, tehát mindent elmondott neki. És most, itt ismét megkapta a lehetőséget arra, hogy gyakorolja ezt a tanácsot a legnagyobb játékban.

Ahogy Vinícius a cél felé indult, Piqué hátrált. “Hagytam, hogy döntsön” – ismerte be utána. A barcelonai védő felajánlotta Vinícius számára a lövést, de lefedte a keresztet, de úgy nyitotta meg a közeli posztot, mintha biztos lenne, hogy nem merje felvenni. Talán nem tenné, ha nem lett volna erre a szóra. “Az első félidőben három esélyem volt lőni, és elmúltam” – mondta utána Vinícius. – Casemiro azt mondta nekem, hogy még több lőni kell. Lődött, mire Piqué rájött, hogy már túl késő: belemerült a labdába, de a hálóhoz csak a közeli poszt által irányította. Szerencsés? Talán.Talán nem lenne ott, de a jel miatt nem lőtte volna, hanem a tanácsért és nem lett volna gólt szerezve, hanem az eltérésért. De Vinícius a szerencsét kísértette és megnyeri. Premier Sports ???? (@PremierSportsTV) ⚪ VINICIUS GYŰJTEMÉNYEK MADRIDRA! ???? A Bernabeu kitör, amikor a fiatal brazil a Zidane oldalának vezetõvé teszi az #ElClasico pic.twitter.com/thQIsF2aDnMarch 1, 2020-ban.

El País azt mondta, hogy „a karikatúra mögött hagyta”. El Mundo állítása szerint ő: „olyan játékos, akit örökre kínoznak, a szélén játszik, a zseni és a nevetségek közötti láthatatlan vonalon.Az ítélet mindig fölötte lóg, egy szélső képtelen arra, hogy a lábai és lábai egységesen mozogjanak, de soha nem ad fel, és ez kiváló minőség. ” Madrid szereti a triert; ha sikerrel jár, akkor még inkább. “Szeretnék boldoggá tenni a rajongókat” – mondta Vinícius, és ezúttal biztosan volt. “Nagyon örülök neki, egy fontos pillanatban fontos gólt szerzett” – mondta Zidane.

Még egyszer elmondhatja. A cél jelentőségét Casemiro ünnepségén mutatták be – a brazil letérdelt, fejét legyőzte és ököllel verte a gyepét. “Finom pillanatok” – ismerte el Zidane. Madrid öt játékban csak egyszer nyert, és a tavalyi kísértet rejtett. Akkor nyolc nap alatt elveszítették mindezt, március elején a szezonuk lejárt.Ez az igazság órája volt, és az igazság fáj: veszítsen, ahogyan az elmúlt négy alkalommal csinálták a barcelonai érkezést, és Madrid öt ponttal lemaradna, miközben egy másik címet néznek tőlük. A nyerés kötelező volt. Zidane azt mondta, hogy ez egy „lehetőség” is.

Barcelona számára biztosan az volt, és a clásico első felében El País azt mondta, hogy „leeresztett, mint egy futball-futball”, és El Mundo „Visszaeső”, a madridi győzelem nem tűnt valószínűnek. Barcelona uralta a birtoklást, lassan alkalmazva fölényt. Ha lassú volt a szó, akkor három egyértelmű esélyt csináltak – Antoine Griezmann, Arthur és Lionel Messi számára. “Jó megtakarításokat hajtottam végre, amikor erre szükség volt” – mondta Thibaut Courtois. – Alapvető – hívta Zidane. „Áthaladnak, áthaladnak, áthaladnak, majd felgyorsulnak.A Courtoisnak néhányszor ragyogónak kellett lennie. ”- mondta Emilio Butragueño, a madridi volt csatár és most rendező. Nicky Bandini Bővebben

A potenciálisan öt pontból egyértelmű, hogy Barcelona most második lett. A címet túlságosan tisztában voltak hibájukkal, és nagyon messze érezte magát. „Elveszítettünk egy esélyt arra, hogy megsebesülve hagyjuk őket” – mondta Piqué. „Az az érzés, amelyet az első félidőben adtak ki, egyáltalán nem volt jó. Az itt töltött idők közül talán az egyik legrosszabb, amit láttam. Ez nem kritika; mindannyiunknak vannak problémáink, és nem úgy, mintha nagyon-nagyon jók lennénk.De ha gólt szereztünk volna, akkor egy túl magas hegy lenne számukra, hogy felmászhassanak. ”

De Barcelona nem szerezte gólt, és minden megváltozott. „Elveszítettük az irányítást” – ismerte be Piqué. „Érthetetlen” – mondta Quique Setién az összeomlást. Madrid számára ez így volt jobb. “Boldogan feliratkozom, hogy mindig így győzöm a klásikót” – mondta Sergio Ramos. Zidane oldala fokozta, és Barcelona nem tudott vele együtt élni: félrehúzva nem látták a viharot. Rövid sarokkal – Vinícius nyertével – kezdődött, ahonnan Isco kiváló gördülő lövése Marc-André ter Stegen még jobb mentésével mutatkozott be. Hirtelen Madrid felébredt és lendületet kapott, áram áramlik, a labdarúgók és a szurkolók Ramos szavaival „újra megolvadtak”. A hely „őrült menedékhely, őrült ház” volt – állította Marca.Madrid helye, Madrid útja.

Válaszoltak, lázadtak. Részben azért, mert a feltámadást csinálják. Ez különösen az, amit Zidane csinál; senki sem újjáéled olyan futballistakat, mint ő. “Végig velük leszek” – mondta utána. Mariano Díaz egész évadban jelent meg elsőként; 50 másodperccel később megszerezte a végül megérdemelt győzelmet, a hitetlenség és az érzelmek arcát. Isco, akinek a karrierje Madridban úgy tűnt, mintha a végére csúszna, mindent elkezdte. Most egy központi figura. Marcelo, az a meglepetés, akinek a Bajnokok Ligája helyén Mendy Ferland nyerte el a labdát, Messi lábujjáról vette a végét. Úgy ünnepelte, mintha gólt szerezne – valójában jobb volt az, amit tett.Premier Sports ???? (@PremierSportsTV) ???? Az ünneplés olyan, mint a célok!Ez mennyire jelent! ⚪ Milyen fontos beavatkozás volt a Marcelótól a Messi-en a pic.twitter.com/JwsiQOIWMOMarch 1, 2020

És mindenekelőtt volt Vinícius, aki a bajnoki célt hat hónapon belül szerezte. később, 2014 óta először itt nyerni a clásico-t. „Nagyon sok nyomás és sietség került rá rá” – mondta Ramos. “Ebben a stadionban játszania kell, és olyan fiatalnak: állandóan teremt esélyeket, és ez egyáltalán nem könnyű” – mondta Butragueno és hozzátette: “Remélhetőleg ez megszabadulás neki.” Mindannyian felszabadulás volt.A végén az érintővonalon Vinícius mosolygott az esőn. “Nagyon boldog vagyok, hogy gyerekként érzem magam” – mondta, és nem csak azért, mert még mindig van. “Tudtam, hogy a cél a megfelelő pillanatban megérkezik.” Rövid útmutató a La Liga eredményekhez Hide

Athletic Bilbao 1-0 Villarreal, Eibar 3-0 Levante, Espanyol 1-1 Atlético Madrid, Granada 0-0 Celta Vigo, Leganés 1-1 Alavés, Mallorca 0- 1 Getafe, a Real Madrid 2-0 Barcelona, ​​a Real Sociedad 1-0 Real Valladolid, Sevilla 3-2 Osasuna, Valencia 2-1 Valódi BetisWas ez hasznos?

Share