A „Netflix of sport” célja a Premier League jogainak megcélzása az Egyesült Királyság beindítása után

A „Netflix of sport” -á válik egy olyan streaming szolgáltatás, amely 200 országba terjed ki, beleértve az Egyesült Királyságot, és a Premier League jogait célozza meg a brit piac számára.

A londoni székhelyű A Dazn, amely a milliárdos Sir Leonard Blavatnik tulajdonában van, jelenleg kilenc nemzetközi piacon működik, de a Sky és a BT által vezetett sportjogok Bet 365 magas költsége késleltette az Egyesült Királyságban történő piacra dobást. az Egyesült Királyságban kevéssé ismert, de felborította a tengerentúli tradicionális fizetős TV-modellt. Decemberben Dazn 2021-től megszerezte a bajnokok bajnokságának jogait Németországban, véget vetve a Sky két évtizedig tartó szorongásának.Daznnek Bajnokok Ligája és Premier League joga is van Kanadában és Japánban. Hamarosan egy távoli galaxistól: Disney veszi a Netflixet az Egyesült Királyságban. Tovább

John Skipper, a Dazn ügyvezető elnöke és a Az ESPN sportszolgáltató egy tavalyi év végi konferencián azt mondta, hogy a Premier League joga kulcsfontosságú az Egyesült Királyság megtöréséhez.

„Az Egyesült Királyság logikus Dazn-piac” – mondta. „Ebben az országban a jogok szempontjából nyilvánvalóan szükség van a Premier League-re, a boksz itt nagyon fontos, a tenisz pedig itt nagyon fontos.” A zene, Ed Sheeran és Katy Perry otthona, és Bet365 részesedése van a Spotify-ban. Daznnak valószínűleg nincs háborús mellkasa, hogy kihasználja a Sky és a BT elsőbbségi jogait.A Sky és a BT 4,5 milliárd fontot fizetett az elmúlt három évben, amely 2022-ben jár le.

Az Amazon azonban mintegy 90 millió fontot fizetett a 20 mérkőzés egyidejű megjelenítésére a jelenlegi megállapodás alapján, a Premier League felfedezésekor. adaptálva modelljét a streaming korhoz. A Premier League azt is fontolóra veszi, hogy a mérkőzéseket a saját Netflix-stílusú csatornáin adja el a kiválasztott piacokon, Premflix-nek nevezett televíziós műsorszolgáltatók helyett, Premflix-nek. Regisztráljon a napi Business Today e-mailen, vagy kövesse a Guardian Business-ot a Twitteren a @BusinessDesk oldalon.

A Dazn május 2-án 200 országba bővül, ideértve az Egyesült Királyságot is, elsősorban a bokszra összpontosítva. Dazn 1 milliárd dolláros (780 millió font) szerződést kötött Eddie Hearn’s Matchroom Boxing-szal, amely az Anthony Joshua elleni harcosokat támogatja.Az üzlet azonban nem foglalja magában Joshua Egyesült Királyságban zajló harcát, amelyet a Sky sugárzott, amelyre Dazn várhatóan ajánlatot tesz, amikor az üzlet megújul. A társaság 350 millió dolláros megállapodást kötött a Canelo Álvarez-szel, a boksz történetének legnagyobb szerződésével, valamint az olyan Bet365 promóterekkel, mint Oscar de la Hoya Golden Boy Promotions.

Dazn még nem állította be a Új szolgáltatás ára, de várhatóan havonta körülbelül 4,99 GBP lesz. az új globális szolgáltatás futtatása.

Share