PGA European Tour CIO: “Megkezdjük a még ambiciózusabb projektünket”

A következő pénteken induló Ryder Cup kudarc nem hiányzik. A verseny a világ legszebb golfozóival és 45 000 rajongójával összejön a Perthshire vidéki Gleneagles Hotelben. A golf mellett a nézők a modern sport egyik legfontosabb technológiai jellegzetességével is foglalkoznak.

A 2010-es Ryder Cup-on a telefonokat betiltották, de a jövő héten központi szerepet játszanak a látogatók élményében. , mivel egy hatalmas wifi hálózat közvetlenül a kurzus bármely pontján elhelyezett mobil eszközökre közvetíti az akciót.A lépés célja az, hogy forradalmasítsa a bajnokságot azon nézők számára, akik egyébként kimaradnának a játékból, ha nem a fellépés középpontjában állnak.

A technológia, a TV-gyártás és -elosztás felügyelete, valamint a digitális média, Mark Lichtenhein, a PGA European Tour vezetője, az a személy, aki a Energybet hálózat kiépítéséért és az anyag továbbításáért felel meg a Gleneagles és a világ többi része számára. “Még kezdjük elindítani a legambiciózusabb projektet” – mondja Mark. „Ez egy nagyon fenomenális vállalkozás.”

Hasonló kísérleteket próbáltak már korábban a labdarúgás világában. De a folyamat annyiban bonyolulttá teszi a stadionból való kivonást. Mark azt mondja: „Hasonló, de sokkal szélesebb területen. A flip oldalon az emberek sűrűbben vannak csomagolva.Nagyon izgatott vagyok, de ez arra készteti, hogy éjjel felébredek. ”

Azok, akik a városokban egy megbízható 20Mbps-os kapcsolat megszerzéséért küzdöttek, feltehetik magukat egy 10 Gbps-os wifi kapcsolat bevezetésének a feladatával. Skóciába. Az ilyen sebesség ritkaságát nem veszíti el Mark: „Perthshire-ben valószínűleg példátlan.”

2010-ben más megoldást kapott: minden néző kezében egy hordozható televízió. Mivel azonban a karbantartási költségek gyorsan növekedtek, és a mobiltelefonok észlelhető biztonsági fenyegetései, mivel a potenciális robbanókészülékek elhalványultak, visszakerültek a rajzhoz. A mobilipar fejlődésének bizonysága, hogy ez a törekvés most megvalósítható.

A sugárzott műsorok gondozása mellett Mark feladata az új Ryder Cup néző alkalmazás szállítása is.Úgy tervezték, hogy logisztikai információkat szállítson a pályán navigálók számára, ideértve a jelzéseket, a buszidőket és a navigációs navigációt, amelyek nemcsak Bet365 megmutatják nekik, hogy hol vannak a mozgó játékosok, hanem a legjobb „elhallgatási pontot” is. “Minél több segítséget nyújthat a nézőknek, annál jobb” – mondja Mark.

A mobil eszközök és a videómegosztó alkalmazások, mint például az Instagram és a Vine, elterjedése a sportvilág rendezvényeinek szervezőire nézve kereskedelmi fejfájást okozott. az elmúlt néhány hónapban.Augusztusban a Premier League figyelmeztette a rajongókat, hogy a Vines célok online közzététele jogellenes, miután a világkupán a több ezer ingyenesen megosztották, veszélyeztetve a hagyományos műsorszolgáltatók pénzügyi érdekeit. a golfban felmerülő probléma: “Nagyon nehéz olyan felvételeket összeállítani, amelyeknek bármilyen kereskedelmi értéke lenne.” De hozzáteszi: „Lakmusz tesztünk az, hogy az emberek próbálnak pénzt keresni belőle.”

Az adatok mind a játékosok, mind a rajongók számára nélkülözhetetlen elemei a golfnak.Mark azt mondja, hogy elengedhetetlen a statisztikák biztosítása a fogyasztók számára, és csapata egyre inkább támaszkodik a felhőre, hogy a lehető leggyorsabban továbbítsa azt a tanfolyamról a digitális alkalmazásukra.

De az automatizált folyamat megköveteli jelentős felépítésre szorult a munka, nevezetesen a „wifi új mezőbe történő felépítése” rendszeresen, majd a bajnokság végén újból szétszerelni. Mivel annyira érzékeny pontozási és fizetési adatok repülnek az éter körül, a kiberbiztonság kiemelten foglalkozik Mark prioritásaival. Azt mondja: „Európában és Amerikában minden Bet365 esemény veszélynek tekinthető”, így túráiknak különösen biztonságosnak kell lenniük.

Noha a technológia új kockázatokat hordoz a nagy nyilvános rendezvényeken, az idei Ryder-kupa szintén csak mennyire hatékonyan képes egy vállalkozás bevonni ügyfeleit, ha valóban innovatív.

Share