Az AFC Wimbledon és az MK Dons ismét különböző irányokban fejeződik be

Két évvel ezelőtt először álltak a futballlétrán ugyanazon a lépcsőn, ahogy az MK Dons kiesett a bajnokságból, míg Wimbledon a League Two játékokon keresztül jutott el a hatodik promóció biztosításához. Az elmúlt hét napban ismét elkülönültek: a múlt hétvégén az MK Dons 2-0-at elvesztett Scunthorpe-ra, és leereszkedett; kedden Wimbledon felhívta a Doncaster-t, hogy garantálja a túlélést. „Annyira ideges, mint te lehet, hogy lehet” – Barnet még több utolsó napot vár.

„Ez valami, ami sokat felépült” az MK Dons teljes szezonja és uralkodója a szezonban (egy évig uralkodik, mivel ez a kampány annyira csalódott, hogy a díjat nem osztották ki). „Mint játékos, akivel most már munkát kell folytatnia.A csalódás miatt csalódást okozunk, és nem számít, hogy ki végeztünk fölöttünk. Nem egy adott csapatra összpontosít – csalódott vagyunk, hogy mindenkit befejeztünk. A halom tetejét akartuk befejezni.

Erik Samuelson, Wimbledon vezérigazgatója sóhajt, amikor a kérdést felvetik. „Nem teszünk ilyen összehasonlítást” – mondja. „Ez a média és tisztességes rajongók. Az én következetes üzenetem, hogy nem leszünk másokkal összehasonlítva. ”

A szezon utolsó döntője előtt a klubokat négy hely és 10 pont választja el egymástól, de kampányaik aligha voltak ellentétesebbek.Wimbledon a kedvezmények közé tartozott a kiesés miatt, amelyet az egyik divízió alázatosabb költségvetése korlátozott, míg a jól finanszírozott MK Dons várhatóan kihívást jelentett a promócióra; Wimbledon 2012 októbere óta ugyanazzal a menedzserrel rendelkezik, míg az MK Dons az év fordulója óta a harmadik helyen áll.

„Robbie Neilsonnak nagyon jó volt a múlt szezonja, és ezért mindannyian nagyon magasak voltak reméli, hogy ez az év, és mi voltunk az egyik kedvencünk, ”mondta Williams. – Soha nem ment, mint tavaly.Sok változás történt, és egy okból kifolyólag nem működött. az alsó négy. – Dan Micciche jött, ami néhány ember számára meglepetés volt, mert nem volt sok tapasztalata – folytatja Williams. „Tényleg jól teljesítette a dolgát, és igazán jó labdarúgást játszottunk. Nem kaptuk meg az eredményeket, de a játékstílus tekintetében ugrásszerűen haladunk. – Elnézést kérek támogatóinktól és Milton Keynes városától – mondta a klub elnöke, Pete Winkelman, aki elismerte a „két rossz vezetői döntést”.Keith Millen, a Micciche asszisztense, a szezon hátralévő részében vezette őket, de továbbra is gondnok; Exeter Paul Tisdale a legkedveltebb az állandó töltésért.

A függöny leesik a Dons-i szezonban Shrewsbury-ben, aki viszonylag kis költségvetéssel több mint kétszer annyi pontot nyert, és felkészül a játékra -offs.

„Úgy gondolom, hogy a klub, mindenki a játékosoktól és a személyzettől a rajongókig, most igazán alacsony ponton van, az egyik legalacsonyabb pont, amit a klub valaha volt,” mondja Williams. – De be kell szembe kell néznie a fejével, és optimizmusra kell törekednie a hely körül. Lehetőség van valamit újra létrehozni.Ez egy esély arra, hogy sikerrel jusson ide. ”Premier Liga kiesése: ahol a csatát megnyerjük és elveszítik Tovább a nyári terveiket. „A stabilitás miatt a játékosok felismerik, hogy nem írnak alá olyan vezetőt, aki jövő héten eltűnt” – mondja Samuelson. „Amikor megállnak, hogy gondolkodjanak róla, ez fontos. A játékosok stabilitást akarnak – jó pénzt akarnak, de stabilitást akarnak – és ez az, amit kínálhatunk.

Kampányuk Kingsmeadowban végződik Bury elleni játékkal, és reméljük, hogy csak egy további teljes szezonja lesz ott, mielőtt visszatért az eredeti otthoni Merton városba.A decemberi új stadion tervezési engedélyének megszerzése után azt várják, hogy készen áll a 2019-20-as évek közepére.

„Rendszeresen azt mondom:„ Egy labdarúgó klub ambíció nélkül, mit csinál? ”- mondja Samuelson. „Amikor létrehoztuk, azt mondtuk, célunk az volt, hogy a rajongói tulajdonban maradjunk, belépjünk a Labdarúgó Ligába, és hazatérjünk Mertonba. Kettőjüket csináltuk, és a harmadik cselekvés szélén vagyunk. Szóval elkezd gondolkodni, mi a következő célod? Ez volt a League One, és ezt tette. A következő cél a bajnokság. Menjünk oda, és nézzük meg, mi történik.

Share