José Mourinho együttérzést ad David Moyesnek a Manchester United zsákmányolásával szemben

José Mourinho együttérzést ad David Moyesnek a Manchester United zsákmányolásával szemben

José Mourinho elmondta, hogy David Moyes a Manchester United által végzett zsákmánya volt az a fajta tapasztalat, amelyet minden felsővezetőnek át kell mennie, de világos, hogy a nyomában maradt csapat miatt Sir Alex Fergusont követné.

A Moyes 2013 nyarán felváltotta Ferguson-t, de majdnem azonnal megpróbált, és a következő áprilisban 34 Premier League-es játék után elveszítette munkáját. Ez 10 hónapos hatéves szerződésbe került.Mourinho a harmadik menedzser, aki követi Ferguson-t, Louis van Gaalot, aki felvette a Moyes-t, és két szezont töltött. David Moyes tervezte Fàbregas, Bale, Ronaldo és Kroos aláírását a Manchester United-ben. Boxing Day érkezés az Old Traffordnál a Sunderland első menedzsere, Mourinho azt mondta: „Azt hiszem, hogy egy olyan menedzser, aki nem elrepült, nem vezető, vagy legalábbis nem jó menedzser. El kell üríteni. Szóval azt hiszem, ez csak egy rossz pillanat Dávid karrierjében, és meg kell tennie, amit tettem [Chelsea utáni], amit mindannyian csinálunk, haladunk tovább, és ezt tette. A Manchester United után Spanyolországba ment [Real Sociedad], és más élményt is kapott neki, majd Angliába, vissza a Premier League-be.Továbblépett, és ez az, amit meg kell tennünk, és [Alan] Pardewnak ugyanezt kell tennie. időzítése. – Néhány nappal később karácsony napján el tudták volna szedni, ami még szebb lett volna – mondta Mourinho. „Tovább kell lépnie, élvezni a családját, és új munkát ér majd el. Szeretem ezt. Pragmatikus vagyok. Nem probléma. A futball része. ”

Mourinhónak azt állították, hogy Moyes kihívása nagyobb volt, mint az Egyesült Királyságban, mert a skót közvetlenül követte Ferguson-t, a hazai történelemben legnagyobbnak tartott vezetőt. Mourinho azt mondta: „Nem bánnám, ha egy olyan klubban lennék, ahol nagy elvárások vannak, de Ryan Giggs és Chicharito [Javier Hernández], azt hiszem [Nemanja] Vidic még mindig a csapatban van. [Patrice] Evra.Nem bánnám.

„Nem terhelek. Úgy érzem, a klub nagy története csak pozitív dolog, és nem negatív dolog. A probléma az, hogy van-e olyan feltétele, hogy kövesse a történelem sikerét. És akkor ez egy másik történet. ”

Mourinho felajánlott valamit Moyesnek. „Az egyetlen dolog Gary Neville, Paul Scholes, David Beckham és Giggs és [Nicky] Butt – mindazok, akik 25, 26, 27; egy másik dolog, hogy 31-én, 32-nél kell őket lenniük – mondta, mivel Moyesnek csak egy 39 éves Giggs volt, amikor átvette.

„Nyilvánvalóan ez szerepet játszik, így vannak generációk és egy bizonyos időszakban, amikor Dávid eljött, a helyzet nem volt olyan egyszerű; nem annyira könnyű menni ebben a nyerő irányban.Ugyanakkor – azt hiszem, ez még fontosabb – a Premier League változott. ”Premier League: 10 dolog, amire figyelni kell a Boxing Dayban és az ünnepi szerelvényekben Tovább

Mourinho-t fegyelmezte a Labdarúgó Szövetség ebben a szezonban két különálló eseményre, amelyben megjegyezte Mark Clattenburg és Anthony Taylor játékvezetőit. Mégis Arsène Wenger nem szembesül semmilyen lehetséges szankcióval abban az értelemben, hogy Martin Atkinson megengedte a két offside célt az Arsenal 2-1-es vereségén a Manchester City-ben vasárnap.

Mourinho azt mondta: „Nem vagyok meglepve. Nem tudok többet mondani. De nem vagyok meglepve. Amikor olvastam az idézeteit, úgy éreztem, hogy nem lesz probléma – neki. Nem irritál engem, mert nem vagyok elégedett a többi problémával.Néhány ember, nemcsak a futballban, hanem az életben, úgy néz ki, mintha boldogok lennének, nem pedig azokkal, amiket kapnak, de elégedettek a rossz dolgokkal, amiket mások kapnak.

„Nem vagyok ilyen. Nem vagyok boldog, ha más emberek bajban vannak, vagy problémái vannak. Én csak boldogtalan vagyok, ha van. Ez az. ”

Share