Az AFLW játékosok béremelkedése szemlélteti a kemény harci nők helyzetét

De térjünk egy pillanatra vissza; az új kollektív szerződés győzelem. Igazi győzelem. A pénzkészlet jelenleg 4,448 millió dollár, és bónuszokat tartalmaz minden olyan játékos számára, akik elődöntőt (500 dollárt), nagydöntőt (1250 dollárt) nyernek és a bajnokságot nyerik (2000 dollár) .AFLW megváltoztatja a következő szezon szabályait, hogy ösztönözzék a pontozást. Bővebben

Tehát igen, ez egy „óriási bérnövekedés”, amint azt az AFL kijelentette, de a „hatalmas” még mindig nem jelenti a tisztességes dolgot, különösen, ha elismeri azt a tényt, hogy az elmúlt szezon negyedik szintű játékos mindössze 8500 dollárt keresett.Az a tény, hogy az átlagos 38% -os játékosnövekedés valóban egy ilyen halvány számot képvisel, jól szemlélteti, milyen kemény harcban harcolnak a női játékosok méltányos fizetése érdekében.

Hasonlítsuk össze a tavaly júniussal, amikor a férfi AFL játékosok 20% -os növekedést írt alá, amely együttesen 1,84 milliárd dollárt ér. Ez az átlagos fizetést 309 000 dollárról 371 000 dollárra tette. Tehát hasonlítsuk össze ezt újra a női játékosokkal, akiknek a legfelsõbb játékosai – nem átlagos, de a legjobbak – 24 600 dollárt keresnek 2019-ben.

Az új költség-haszon elemzést bemutató sajtóközleményben az AFL kiemelte az új fizetési struktúrát. a 72,5% -os kollektív növekedés – ami nagyon lenyűgözőnek tűnik – és elismeri a játékosok által elvégzett minimális 20 hétig (plusz további két hét a döntőn).Ez magában foglalja a 13 órás edzést egy 10 hetes előszezon során és a heti 10 órát a szezon során, plusz játékokat.

Azok a játékosok, akik a legalacsonyabb fizetést, 13 400 dollárt keresik, ez durván 58 dollárt jelent egy óránként. A játékos fizetése a munka, a tehetség és az odaadás pénzügyi kompenzációjáról szól; a felismerés méltóságáról és a megélhetési keretek megszerzésének képességéről van szó.

Nicole Livingstone, az AFL női labdarúgó-vezetője „mérföldkőnek” hívta az üzletet – amely az is -, de még mindig mutat ellenállás az elit női játékosok fizetéséért idejükért, tehetségeikért és elkötelezettségükért. A nők nagyobb fizetése iránti javaslat rendszeres kritikája az, hogy az AFLW részmunkaidőben, míg a férfiak teljes munkaidőben versenyeznek. Ez igaz.A férfiak azonban évente átlagosan 12 hetet kapnak, és ha ezt összehasonlítják az AFLW edzés és a szezon 20 heteivel, az eltérés kevésbé meggyőző. Darebin Falcons elkerüli a golyót, hogy továbbra is támogassa az AFLW-t. Alana Schetzer Bővebben

Az AFL óriási munkát végzett a kulturális változások támogatása érdekében, ideértve a rasszizmus elleni munkát is. A nőkkel kapcsolatos tapasztalatai azonban a legjobban hiányosak.Mivel az AFLW növekedésével és az elit női sport részvételével törekszik, drasztikusan át kell gondolni, hogy valóban hajlandó-e pénzt oda helyezni, ahol a leginkább szükség van.

A női játékosok továbbra is zsonglőrképzés és játékok, valamint különféle szponzorálási és bajnoki követelmények teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben, tanulmányi, családi és gondoskodási kötelezettségvállalásokkal oly módon, hogy egyetlen elit férfi sportolónak sem kellett volna.

AFL Players Association Paul Marsh vezérigazgató kijelentette, hogy a nemek közötti egyenlőség „mozgatórugója” a szervezetnek.Noha igaz, hogy az új költség-haszon elemzés a nők minimálbérét a következő négy évben a férfiak minimálbéréhez köti, ez még mindig nem magyarázza a mammoth különbséget a 13 500 dolláros negyedik szintű női játékos és a férfiak első fordulójának válogatása között. A játék, aki 88 000 dollárt fizet.

A legjobb, amit el lehet mondani az új költség-haszon elemzésről, az az, hogy jobb, mint az előző üzlet, de annak meghirdetése érdekében, mert valamiféle ünneplés túlságosan messze viheti.

Share