Írország nagy slam és Leinster kettős zöld árnyalatú 2018

Az elmúlt hónapban Írország lett az év csapata a World Rugby’s bash versenyén, Joe Schmidt és Johnny Sexton pedig az edző és a játékos kategóriákban. Ez volt a legtisztább a seprőktől, és a megválaszolandó kérdés az, hogy túl korai volt-e egy év. Jimmy Peters: Az angol rögbi verseny úttörője, aki a cirkuszból származik. Tovább

Új-Zéland továbbra is a kedvence a nyerésnek a világkupája és a bajnokság törzskönyve ellentétben áll Írországéval.Az All Blacks csak egyszer nem jutott el az elődöntőkbe; a zöld színű férfiak soha nem voltak, noha egy perces távolságra voltak tőle 1991-ben, mielőtt Michael Lynagh, nem az első vagy utoljára, a vereséget Ausztrália győzelmé változtatta.

Míg Írország és Leinster kiemelkedtek , egy év telt el, amikor a szaracens a szezon közepén meglepő meglepetésből megrázta magát, hogy visszanyerje magát Anglia vezető klubjának. Az elmúlt szombaton az Exeter-mérkőzésen vesztek részt, amikor idén három mérkőzést veszítettek, utóbbi április 1-jén. Ez ismét a hatékonyság modellje, még akkor is, ha emlékeztetőt kaptak a Sandy Parkban elért halandóságukra.

Az idei Bajnokok Kupájának megfelelő döntője Leinster a Saracens ellen, bár a kettő törölheti egymást.Toulouse, akárcsak a verseny négyszoros Leinster-győztesei, reagáltak a tavalyi Challenge Cup-i debütálásukra, úgy játszva, mint a csapat, amely egykor az Európában uralkodó erő volt. A négy forduló megnyitása után a három verhetetlen csapat egyike, ám Leinsterbe kell menniük. az asztal közepére érlelődő könnyű húsok.Olaszország a legutóbbi világbajnokság előtt nem nyert hat Nemzeti Meccset, de a Conor O’Shea vezetőedzővé válása óta elkezdett szerkezeti fejlesztések hatással voltak Trevisóra és Zebrere.

hogy az olaszországi fejlesztésekkel kapcsolatban az európai riválisaik gyorsabban javulnak, kivéve Franciaországot, amely továbbra is a legkevesebbet hozza nagy játékosbázisát és élénk klubrendszerét illetően. Skócia, amely az alsó sarokban lüktetett, az Azzurri-nal együtt érkezik, de Vern Cotter újraélesztve egyre inkább Gregor Townsend alatt lélegeznek, Glasgow és egy Edinburgh-i csapat támogatásával, amely bemutatja Leicester hagyományos harci tulajdonságait Richard Cockerill alatt.

< p> Edinburgh az év legfejlettebb csapatának jelöltje.A Cardiff Blues ebbe a kategóriába tartozott, mielőtt a Bajnokok Kupája elindult volna, és a hátrányról távoztak, hogy megnyerjék a Challenge Cup-ot. A Wales fővárosát felölelő régió áldozatává vált az ország négy profi csapatának viszonylag alacsony költségvetéséből, ám Castres ugyanolyan hátrányt élvez Franciaországban, és tavaly nyerte a Top 14-et.

Cardiff voltak a világ vezető klubjai az amatőr korszakban, de a blues alig gyakorolta a rögbi tudatát. A jövő hónapban új irányítás alá kerülnek, és az Ospreys pénzügyi nehézségekkel küzd, a Skarlát két erős kampány után csúszik és a Sárkányok semleges helyzetbe kerülnek. Wales régiói elmaradnak a másik három otthoni szakszervezet csapatától, ha nem a nemzeti oldal kárára. . A Blues-nek kell az utat mutatnia.Facebook Twitter Pinterest Ausztrália David Pocock úgy néz ki, miután elvesztette a harmadik és utolsó Bledisloe Kupa-mérkőzést az Összes feketék ellen októberben. Ez volt a Wallabies legrosszabb éve 1958 óta. Fénykép: Hannah Peters / Getty Images

Azok, akik gondoskodnak arról, hogy a 2018-at hétfő este beindítsák, közé tartozik Ausztrália, a 2015. évi világbajnokság döntőse, akik a legrosszabb évüket szenvedték el. 1958 óta Michael Cheika fennmaradt az edzőnél, amelyet megerősített Scott Johnson rögbi igazgatójának toborzásakor. Ez a főember, aki a 2000-es években volt a legbefolyásosabb Wales-ben, amikor egyénileg dolgozott a játékosokkal.

Ausztrália komoly strukturális problémák vannak, de mikor nem olyan országban, ahol a rögbi szakszervezet nem szerepel a legnépszerűbb sportok tíz legjobb tagjában?Megtalálták a sikeres fejlődés módját, ám a múlt hónapban nem emelkedtek az Európában a szokásos feletti értékek fölött, végül a Twickenhamben zajló második félidővel zárták turnéjukat.

Leicester nem fog kétségbeesni a 2018 végén. A hivatásos korszak első 20 évében az angliai domináns klubnak májusban nem sikerült először a play-off-okba jutnia, és ebben a szezonban a Premiership alsó felében mozogtak, miközben elveszítették első három négy bajnoki mérkőzés a bajnokok kupájában, egy olyan versenyen, ahol fennáll annak a veszélye, hogy először nem jutnak be a selejtezőbe.

Legalább valamilyen karácsony előtti élvezetük volt, köztük kelet-midlandi riválisukkal, Northamptonnal, akik alkalmazkodni a Chris Boyd edzői módszereihez, amelyek jelentősen különböznek az ezen évtizedben alkalmazott módszerektől.Múlt pénteken voltak olyan jelek a Worcesternél, hogy amikor az új természeteské válik, a legtöbb fél számára meccs lesz. Jelentkezzen be a bontásra a legfrissebb rögbi szakszerű hírekért. Tovább

Sexton volt a az év, honfitársai, Tadhg Furlong és James Ryan üldözésével, aki egy fiatal játékos, aki olyan lenyűgözően fogadta a rögbi tesztjét, mint Maro Itoje.A walesi kapitány, Alun Wyn Jones továbbra is dacolja az életkorot, a francia Guilhem Guirado következetesen Les Bleus középszerűségének fölé emelkedik, Dél-afrikai prosti Malcolm Marx pedig az oldal újjáéledését vezette. Sam Underhill mellett, akinek szünetel a sérülések, Aphiwe Dyantyi, Joe Cokanasiga, Adam Beard, Adam Hastings és Jordan Larmour, míg Mark Wilson a késői bloomer díjazottja volt.

Alig több egy hónap múlva elindul a Hat Nemzet, Írország és Anglia találkozásával a nyitó hétvégén kiemelik a hangsúlyt. A világkupája éve van, és először inkább az északi féltekén élő csapatok részesülnek előnyben, mint a déli csapatok, Írország, Wales és Anglia pedig a világ rangsorának négy első helyezettje.2018-ban megfordult a nemzetközi rögbi tengelye; a következő év megmutatja, hogy ez ideiglenes vagy tartós.

Share