Sydney a Hobart versenyen: a Perpetual Loyal vezeti a Wild Oats XI gyenge kezdetét

Sydney a Hobart versenyen: a Perpetual Loyal vezeti a Wild Oats XI gyenge kezdetét

A verseny kedvenc Wild Oats XI-je „szörnyű indulást” szenvedett, mielőtt a Sydney kezdeti szakaszában a Hobart jachtversenyre költözött volna.

A Sydney feletti napsütéses égbolt több mint 1000 hajósra fogadta a 88 belépőt. a verseny 72. kiadásának kezdete.A Perpetual Loyal a kikötő friss északi, északkeleti szellőjét használta fel a 10 csomópont szélén, hogy vezesse a négy hajó szuper maxi kontingent a kezdőjelzőn.

Loyal és Scallywag eldobta a Wild Zab XI, a nyolcszoros nyertes, a kezdő kanonból.Sydney a Hobart 2016-ba: hol nézni, és ki nézzen ki tovább?

A két szuper maxis megcsípte a XI. Mark Richards, a nyolcórás vonal kapitánya kitünteti a győztest, amit „borzasztó kezdetnek” nevezett.

A versenytulajdonosnak nem volt más választása, mint a másik két szupermax mögött ne lépj be a néző flotta zónájába, és onnan komolyan lépett fel és küzdött a talaj felállításához.

Ludde Ingvall kísérleti 100 láblécű CQS-je még kiábrándítóbb kezdetét jelentette a versenynek, és a kihívás a korai vonal felé szorította őket.Visszafelé kellett mozdulnia a kiindulási robbanásból, hogy elkerülje a visszahívást – az ő osztályában lévő három másik hajó mögött hagyta el. Végül valami megünnepelhetett – az álom kezdetét a verseny első tíz percében jelentősen megnövelte a többi szupermax felett.

Innen, és segíti a taktikus és az olimpiai aranyérmes és Amercia’s Cup tengerész Tom Slingsby, tiszta levegőt élvezett a kapu kapujában, ahogy Loyal kezdett dél felé fordulni Hobartra az első pozíciót erősítő morálban.A 80 lábléc azt állította, hogy a második yacht kinyújtotta jogait a fejből – bár nem tudta tartani ezt a pozíciót hosszú ideig. a Zulu seamark után a spinnakert telepítette – és ez volt a hiba, amit a zab zaklatott.

A XI. másodszor, elhaladva Scallywag-ot, aki a feje után tisztázta a sárkányt is.

A legrégebbi és legkisebb hajó a flottában, Maluka a Kermandie-ról – nyolcvan évvel ezelőtt készült Huon fenyőből és Sean átugrott. Langman – nem volt a végső hajó, hogy a déli pontot Hobart felé vezesse, hogy a megkülönböztetés a Simplesail Mahligai-hoz ment egy orosz legénységgel.

Valószínűleg egy húzóverseny a Perpetual Loyal és Wild Oats XI között A boksz-nap estéjén délután 25-30 csomóra gyorsult a szél éjfél körül lágyul.

Az erős futási körülmények sok szakértő felé mutatnak egy új versenyrekord felé.

A jelenlegi rekord a Wild Oats XI-be tartozik egy nap, 18 óra alatt , 23 perc.Az új rekord minden esélye a Tasmania környéki időjárási viszonyokra támaszkodik, ahol az előrejelzések szerint a szél könnyebb lesz.

Share