Svédország kontra Anglia és a magány, amelyet Tomas Brolin szeret

Olyan nőtt fel, hogy Tomas Brolin volt az egyik bálványom. Ez különböztet meg minket, mint a Guardian sportasztalán – és valószínűleg az egész társaságon. Svédországi felderítő jelentés: Granqvist és Forsberg mutatják az utat.

Azok számára, akik nem tudják, ki az a Brolin, elmondhatom, hogy csodálatos labdarúgó volt. Ragyogó technikájával, rendkívüli labdarúgó-agyával és keményen dolgozott.

A Svédország északi részén, Hudiksvallból érkező támadó középpályás volt a fő ok, amiért az 1994-es világkupán harmadik lettünk. . Igaz, hogy Martin Dahlin és Kennet Andersson szerezte meg a gólokat, Jonas Thern és Stefan Schwarz a középpályán, de Brolin volt a kiemelkedő előadó.A középpálya jobbjától kezdve szabad szerepet töltött be, és mindent megváltoztatott.

1994 nyara hihetetlen élmény volt. Süt a nap, és a nemzeti csapat meghaladta az összes várakozást. Buli hangulat volt az ország egész területén. Mindenki boldognak tűnt és olyan módon jött össze, amely akkor fordulhat elő, ha a nemzeti csapatnak jól sikerül. 1995. Ezúttal Alan Shearer, Teddy Sheringham és Paul Gascoigne hozta össze a nemzetet. A nyár dicsőséges volt, és legalább számomra legutóbb valódi izgalom volt az angliai csapat iránt.Mindkét ország a legjobb nyarait élvezi (bár a dalok akkoriban jobbak voltak, köztük a Három Oroszlán és a Vi Gräver Guld i USA [Aranyat ásunk az USA-ban].) Harry Potter v Pippi Longstocking: Anglia nem félelmet mond, svéd média Tovább

Sok svéd számára furcsa érzelem az, hogy Angliával szembesüljünk. Olyan, mintha nagy testvéred ellen lépne fel.

A svédek egészségtelen kapcsolatban vannak az angol futballal. Kora kora óta megszállottjaink vagyunk az angol csapatoknak. 1969 óta a svéd televízió szombat délután mutatja be a legjobb repülési angol játékokat. Mivel a svéd szezonban a téli téli hibernáció van, amely sokáig volt az egyetlen foci, amelyet több hónapig lehet nézni – élőben vagy tévén -.

Sok svéd szenvedélyesebben támogatja az angol klubokat. mint svéd ekvivalenseik.Nehéz megmagyarázni, miért, de ennek ellenére ez a helyzet. Amint ez megtörténik, a svéd labdarúgást nagyban befolyásolja az angol futball is, miután Roy Hodgson és Bob Houghton a 70-es évek végén 4-4-2-es forradalommal meghódították az országot. World Cup Fiver: iratkozzon fel és kapja meg napi futball-e-mailünket </p >

Ez példátlan sikerek korszakához vezetett az európai svéd klubok számára: a Malmö FF 1979-ben eljutott az Európa Kupa döntőjéhez, az IFK Göteborg pedig három évvel később felemelte az Uefa Cup-ot (egy bizonyos Sven-Göran Eriksson irányítása alatt), játszik. szigorú 4-4-2.

A jelenlegi svéd csapat is ebben a formációban játszik, és bizonyos értelemben inkább angolul fognak érezni magukat, mint Gareth Southgate oldalát és az ő 3-3-2-2 felállását. A különböző taktikák ellenére azonban a vezetők között sok hasonlóság van.Mindkettő térdre állt egy válogatottba, és készített nekik valamit, amire büszke lehet. Facebook Twitter Pinterest Svédország menedzser, Janne Andersson pezsgő jelenléte volt az érintőképernyőn ezen a világkupán. Fénykép: Szergej Bobylev / Tass

Mindkettő nyugodt személy, de rendelkezik a legmagasabb szintű sikerhez szükséges tűzzel. Janne Andersson érintőképernyős bűncselekményei rendszeresek voltak ebben a világkupában, és egyértelmű volt látni, hogy Kolumbia elleni büntető lövöldözés mit jelent Southgate-nek. Brazília, illetve Németország. Ezúttal csak egy juthat el messze. Számomra a szombat furcsa élmény lesz. Kiváltságos helyzetben vagyok, ha támogatom mindkét csapatot, bár nem tagadhatatlan, hogy Svédország át akarom menni.Ez az az ország, ahol nőttem fel, és az az ország, amely engem készített. Emil Krafth szerint Svédország óvatos lesz Ashley Young búvárkodásáért. Tovább

És ezért hívok Brolint egyik hősömnek. . Kollégáim többsége furcsán néz rám, amikor egy csillogó szemmel beszélek róla. Csak akkor emlékeznek rá, mint alkalmatlan játékos, aki a Leeds és a Crystal Palace számára a 1994. novemberi Magyarország elleni szörnyű boka sérülés után fordult elő.

Soha nem sikerül meggyőznem az embereket arról, hogy Brolin nagyszerű futballista volt, és nem igazán számít. A futball – és az élet – rendkívüli ütemben halad tovább, ezért kellene minden egyes pillanatot élveznie. Idén nyáron Svédország és Anglia képesek voltak átélni ezt a két nyarat a 90-es években, miközben egy fiatalabb generáció élvezte első ízét.

Élvezze, amíg tart.Lehetséges, hogy még 20 évig nem fog megismétlődni.

Share