„Ez Spanyolország”: Luis Enrique lenyűgöző kezdete egyesíti a sajtó és a rajongók körét

„Nem számítottam rá” – ismerte be, de ezt nem is számították erre. Nyolc évvel ezelőtt Spanyolország volt a világkupán a döntő, és csak nyolc hét telt el Horvátország óta, ám kedden este Spanyolország legyőzte a világbajnokság második helyezettjét 6-0-ra. Igen, hat. „Üresek vagyunk, a világkupát követően esettünk le. Most újra fel kell emelkednünk ”- mondta a horvátországi edző, Zlatko Dalic.Asensio és Saúl az új megjelenésű Spanyolországot arra ösztönzi, hogy Horvátország hat gólt dobjon tovább. Tovább

Az összeomlásuknak konkrét okai voltak Oroszországban – Julen Lopetegui-t csak két nappal a verseny kezdete előtt zsákmányolták, mindent megváltoztatva – de úgy tűnt, hogy néhány kérdés mélyebben zajlik.Most már annyi egymást követő versenyen kudarcot vallottak, hogy nem nyerték meg a kiütéses játékot 2014-ben, 2016-ban vagy 2018-ban – jelentette a valóság Luis Enrique, amikor a mellére mutatott, és megjegyezte: „Szeretnék, ha lenne Bet365 még egy csillag erre az ingre, de attól tartok, hogy nem ez a helyzet. ”

Vita kezdődött identitásukról, Spanyolország stílusáról. Néhányan a múlt törését, mások helyreállítását akarták. Mindkét fél azt állította, és azt állította, hogy igaza van ma reggel. Legalábbis most már mindenki elégedett volt. Valójában örömmel. “Így öröm” – futtatta az AS sportnapi elején a címsort, a mérkőzésről szóló jelentés címe: “Ez Spanyolország.”

Ezért hívta a szövetség Luis Enrique-t, azzal vádolták, hogy valami hasonlót csinál, mint amit a Barcelona számára tett: az evolúció, nem pedig a forradalom, megismételte.A karakter is más. Új szabályokat állapítottak meg egy 15 perces találkozón a játékosokkal az első napján. Az állványtoronyból nézte az edzést. Változások is történtek, egy nemzedékek közötti váltás. Fiver: iratkozzon fel és kapja meg napi futball e-mailünket.

Csak három Világkupát nyert Spanyolországban: Sergio Ramos, Sergio Busquets és Raúl Albiol, meglepő visszatérés három év után, de nem kapott percet. Öt közülük, akik Oroszország ellen indultak, hiányzott: David Silva, Andrés Iniesta és Gerard Piqué mind Bet365 bejelentették nemzetközi nyugdíjba vonulását, míg Jordi Alba és Koke kihagyták őket. És Elche-ben voltak percek Saúl Ñíguez, Marco Asensio, Dani Ceballos, José Luis Gayà és Rodri számára, akik mindegyike 23 éves vagy annál fiatalabb.Néhányan nem voltak meggyőződve Luis Enrique kinevezéséről; még azok is, akik meg voltak győződve arról, nem számítottak erre a gyors hatásra.

Szombat este Wembley-ben Spanyolország 2-1-rel verte Angliát; három nappal később legyőzték Horvátországot. A négy világbajnokság elődöntőjének kettővel nyolc gólt szereztek. „Bravoooooo!” Felvidította Marcát, „o” -ot minden gólhoz. De nemcsak a célok, hanem a megérkezésük és a spanyol játékmód is.

Saúl, aki Horvátország ellen a Wembley-en is gólt szerzett, egy perce sem játszott Oroszországban; Most megtestesíti a műszakot, a technikát és a tehetséget, de az atlétika is, a kifogástalan időzítés áldásával érkezik a területre. Asensio, akinek a teljesítménye aligha hihető volt, még soha nem szeretett gólt Spanyolország számára.Három perc alatt kettő lett – ha a másodiknak jóváírják, egy mennydörgő lövés, amely a rúgást eltalálta és a kapus hátráltatta, és három gólpasszt adott. Luis Enrique ragyogóan felsorolta Ceballos tulajdonságait, és úgy határozta meg, hogy „olyan játékos, akit nem kapsz.” A világkupán nem tették meg: Ceballos nem ment.

Luis Enrique szintén elkerülte a „hagyományos” 9. sz. számot a mobilitás és intelligencia sztrájkosainak számára. Diego Costa kivonult a csapatból, és Álvaro Morata egy percig sem játszott. Ehelyett Costa helyettesítése, Iago Aspas, a Wembley központjában kezdődött, Rodrigo pedig Elche-ben kezdődött, így pontozta, mint Londonban. “Örülök neki.” – mondta az edző. Facebook Twitter Pinterest Saúl Níguez gólt szerzett.Fénykép: NurPhoto a Getty Images-n keresztül.

Míg kezdetben Horvátország ellen harcoltak, látszólag kényelmetlennek tűnve a labdát hátulról, Spanyolország vette át az irányítást a játék felett. Több mint 600 áthaladást halmoztak fel, ám ez a birtok másként, céltudatosabban érezte magát. Agresszívabbak voltak a labdával, gyorsabbak és sokkal közvetlenebbek, 34-szer hosszan haladtak – egyharmaddal többet, mint Oroszországban átlagoltak. Magasabbra nyomtak.

„Az a lényegtelen, retorikus Spanyolország, amely Oroszországból távozott az ásítók közepette, [ezer rajongók] ezrelékkel megérintették a rajongókat, átadta a döntő Spanyolországot” – írta El País.AS mondta: „Luis Enrique új Spanyolország fejjel lefelé fordította a dolgokat: a célok a játék előtt megérkeztek, a tüzérség a lovasság munkáját végezte.” az ellenkezője igaz volt: ez arra emlékeztette mindenkinek, hogy milyen rossz volt és milyen Bet365 különféle lehetett volna, miközben visszatértek a vándorolások. De legalább most van remény; még eufória. – Ha most lenne világkupája – sóhajtott El Mundo. „Ha egy kicsit több rock and roll lenne.”

A legjobb leírást maga Luis Enrique adta: „Helyet teremtettünk, a hát hátát magasra állítva, a sorok között játszottunk.Marco Asensio látványos volt a lövésében, és két gólt szerzett; Rodrigo hihetetlen volt; Sergio [Ramos] és Nacho látványos labdákat állított elő, váltva a játékot; Busi és Ceballos, a belső középpályások látványos játékot játszottak, Ceballos is debütált; A Gayà is hihetetlen; Carvajal olyan volt, mint egy tőr a szárnyon, folyamatosan látványos kereszteket produkálva. ”

„ Mi van hátra? ”- kérdezte, a játékosaihoz hasonlóan nyomva, végül mosolyogva hátradőlt. „Rodrigo – Isco nagyon jó volt, és esélye volt még kétszer is gólt szerezni. Nem sokkal kell mondani, de mindenekelőtt a hozzáállás kiváló volt: minden alkalommal nyomást gyakoroltunk, amikor elvesztettük a labdát, nagyon gyorsan visszaszereztük a birtokot, megállítottuk azt a nemzeti csapatot, amelynek [Ivan] Rakitic és [Luka] Modric volt a két legjobb közül. a világban.Sok dolgot kell kiemelni. Nem igazán tudok sokkal többet mondani. ”

Eleget mondta. Röviden: a szavát Spanyolország látványosnak találta. Lehet, hogy visszatértek.

Share