Roger Federer tűzvonalon keresztül ütemezés és Davis Kupa állításai

Julien Benneteau, aki idén nyugdíjba vonult, hogy segítsen Franciaországnak, hogy elérje a Davis Kupa döntőjét, mondja Federer pénzügyi szerepét a rivális Laver Kupában, a nemzetközi sportok legrégebbi eseményének jövője fölött. A hangos Benneteau egy francia rádióállomást mondott: „Minden, amit Federer rendben van, OK. De ez egy kiállítás, a dolog [a cége, Team8 előmozdítása]. A Laver Kupa nem rendelkezik sportos legitimációval. A kiválasztásoknál nincsenek sportkritériumok. Nincsenek ATP-pontok. Csak pénzügyi.Mert Nick Kyrgiosnak 750.000 $ -t juttat, hogy játsszon és játsszon olyan mérkőzéseket, amelyek nem számítanak. több

A konfliktus megosztotta a játékosokat, sokan a legnagyobb nevekkel – akik közül sokan vitatják a szezon végi ATP World Tour döntőjét az O2 Arénában – kritizálják az ITF terveit a Davis Kupa mozgatására legutóbbi év novemberéig, és egy új világbajnokság formátumban két hét alatt. De van érzés külföldön, hogy ez az ítélet iránti rohanás, amit önérdek vezérel.

Alexander Zverev a változás leghangosabb ellenfelei közé tartozik.A harmadik vetőmag azt mondta, hogy hétfőn az első fordulóban legyőzte a Marin Cilic 7-6 (5), 7-6 (1) mérkőzést. Februárban Frankfurtban játszom [minősítő] -et, ezt meg fogom tenni. De a Davis-kupa néhány komoly problémát vet fel.

„Az egyik a dátumok. Azt hiszem, a dátumok nagyon fontosak, és úgy gondolom, hogy egyik legjobb játékos sem fog játszani, kivéve Rafa [Nadal], mert Spanyolországban van.Biztos vagyok benne, hogy egy csomó top játékos nem fog játszani. az Ausztrál Nyílt idén.

„Az utolsó két ausztrál nyitás alatt 14 meccset játszott, mert bajnok és döntős” – mondta Benneteau. – És 12 vagy 13-at játszott az éjszakai ülésen. Ugyanazon a napon Federer játszott Jan-Lennard Struffot, Novak Djokovic játszott Gaël Monfils-t. Bármely versenyvezető Djokovic-Monfils-t az éjszakai ülésen, 19: 30-kor helyezné el? De nem. 14:30 órakor játszottak, 104 fokban.És Federer-Struff éjszaka játszott. itt Zverevre vesztették: „Roger nagyon népszerű. Az éjszakai mérkőzések mindig olyanok, amiket a bajnokság szeretne játszani. Csak nem voltam boldog az Ausztráliában a verseny végén, mert megváltoztatták a szabályokat.

Hozzátette: „A verseny során a szabályok egyik módját követték, és különböző szabályokkal rendelkeztek a döntőben a tető zárásával. Nem hiszem, hogy az egyik vagy a másik irányba mennek, nekem vagy Roger-nek.Úgy éreztem, hogy következeteseknek kell lenniük. ”Novak Djokovic legyőzte John Isner-t az ATP döntőjében 2018 – ahogy ez történt. További információ

Benneteau másképp látja. „Normális, hogy előnyben részesíti a bánásmódot, mindent, amit tett,” mondta az RMC Sportnak. „De néhány versenyen nagy különbségek vannak a feltételek között. Fogalmának sincs, hogy mi ez az. ”

Bizonyára Federer – aki szokatlanul ideges volt, amikor a vasárnap este Kei Nishikori felé haladt egyenesen, panaszkodott, hogy ezen a héten különböző felületeken kellett találnia, a királynőtől a az O2-es központ, de úgy döntött, hogy hétfőn egyáltalán nem gyakorolja a mérkőzést, amikor felkészül a kedden este a másik első forduló vesztese, Dominic Thiem ellen.Ez aggodalomra ad okot, hogy a fűszezon kezdete óta ápolt kezek sérülése még mindig zavarba ejtődik. amikor mindössze 73 percet vett igénybe, hogy megverje a 33 éves amerikai döntőjátékot, John Isner, 6-4, 6-3. A kezdetektől a végéig körutazott, 13 ász és három kilenc pontot nyert.

Share