A Brilliant Altior verhetetlen rekordot tart, de a lábpad sokkkal küzd

A karácsonyi program során megvert rövid árú kedvencek listája itt tovább nőtt csütörtökön, amikor a Footpad, a tavalyi Arkle Trophy-díjas győztes, megbukott a Simply Ned késői kihívásának a játékversenyen. Az Altior azonban látszólag immunitást élvez a legyőzés ellen, és a tavalyi Champion Chase győztes most már 2-5-re esik a márciusban a Cheltenhamben megismételt győzelemre, miután a sivatagi orchidea-üldözésben 16 versenyre ugrott verhetetlen rekordját 16 versenyre növelte.

A Footpad és az Altior közötti első találkozás ebben a szezonban a Champion Chase-ben várhatóan a fesztivál kiemelt eseménye lesz, miután mindkét ló lenyűgöző győzelmet regisztrált a márciusban tartott találkozón.A későbbi események azonban nem teljes mértékben követik a forgatókönyvet, és míg Altior 1-8-ra indult és négy ellenfél rövid munkáját végezte, Footpad a szezon második vereségét szenvedett, miután az utolsó a novemberi Naas-i szezonális visszatérésén esett vissza. A Des Obeaux klán nyerte a 10. századi George George Chase-t Paul Nicholls-ról. Olvasson tovább edzőjétől, utána azt sugallva, hogy a tavalyi ragyogó kezdő még mindig ott van valahol.

A futópadtól egészen addig, amíg haza nem küldték az utat a házba, a Footpad úgy utazott, mint a verseny legjobb lova. valamilyen módon, és az ugrása sokkal biztosabb volt, mint Naasnál.Azt is lefeküdte a versenyt, hogy az utóbbitól nagy sebességgel történt – vagy úgy tűnt, amíg a teljes fitnesz hiánya hirtelen úgy tűnt, mint a 11 éves Simply Ned, aki tavaly ugyanazon versenyen sikeres volt, a posta árnyékában töltötte el.Nem volt meglepő, hogy a Footpad a Betfair tőzsdén a lehető legrövidebb áron 1,01-es futást kapott, és azt is meg kell ismételni, hogy a győztes, bár most közeledik a veterán stádiumhoz, bizonyított nyertes az első fokozaton.

Mullins utólag azt mondta, hogy a lábpad elmulasztotta „egy hét vagy tíz nap, vagy esetleg egy kicsit többet”, miután a Naas-i versenyének túlteljesítését szenvedett, és a hatéves gyermeke sikeres ugrása.

– Kíváncsi vagyok, vajon csak szüksége van rá? – mondta Mullins. “Egy kis idő elmulasztotta az utolsó versenyét követően, és Ruby [Walsh, a zsoké] csak azt gondolta, hogy felrobbantotta. Ha megtette, megtette, és remélhetőleg meg is tette, mert azt hittem, hogy a versenyt megnyerte az utolsó.Azt hittem, jól érkezett ide, és örültem, hogy látta, hogy visszatért az utóbbi évekhez hasonlóan. Majdnem tökéletes volt.Tehát nem módosítunk semmilyen tervet, és tovább haladunk azon az úton, amelyen megyünk. ”

A Coral Dublin Chase ugyanezen pályán és a távolságon, február 2-án az egyik lehetséges célpont A Footpad, ahogy Mullins egy olyan üldözővel dolgozik, aki most 10-1-es támogatást nyújt a Champion Chase-hez.

Az Altior időközben az 1-2-es legmagasabb áron nyeri meg a fesztivált. negyedik egymást követő évben, miután meghosszabbította 19 hosszúságú Diego Du Charmil-t a záró szakaszokban anélkül, hogy Nico de Boinville, az ő zsokéje bármilyen nyomás alá kerülne volna. ez 10? – mondta Nicky Henderson, az Altior edzője. „Ha a Strictly Come Dancing volt, azt hiszem, 10 lett volna. Nagyszerű nézni.A tavalyi szezon stop-start ügy volt, és csak a Game Spirit-re indultunk [februárban Newbury-ben]. Minden alkalommal egyre félelmesebbé válik, de elképesztő történet volt.

„Gyorsan jöttünk vissza [december elején a Tingle Creek hajsza után], és megpróbáljuk elég gyorsan visszatérni a Clarence ház [Chase at Ascot január 19-én]. Jóképű, és csak frissnek és jó állapotban kell tartanom őt. ”

Henderson azt is javasolta, hogy az Altior tulajdonosai„ gondolkodjanak ”a VI. King George Chase-i futáson a következő év boksznapján. „Mindenki próbált ilyen módon megcsókolni minket [ebben az évben]” – tette hozzá -, de ez nem volt a helyes cselekedet. Ha átjutunk ezen a szezonon, nézzük meg, mi történik az év végén.Idén hosszú és keményen beszéltünk róla, tehát gondolkodnánk rajta. ”A Backerek örömet nyernek a meneküléshez.

A pénz az egész nap elegáns menekültségért szólt, a Coral Welsh felkészülésén keresztül. Nemzeti a Chepstow-nál, csütörtökön, és a szerencsejáték csak néhány riasztással került le a földre, mivel a 3-1 esély egy szezon egyik legigényesebb és legversenyképesebb hendikepjének vezetett egy kényelmes hosszúságú és negyedév alatt.

Elegant Escape, aki Általános 5-1 esély volt csütörtök reggel, második lett Sizing Tennessee mögött a Ladbroke Trophy-nál Newbury-ben novemberben, és könnyedén átjutott Tom O’Brien felé, miközben a Vieux Lion Rouge és Yala Enki által meghatározott szilárd tempót követte.O’Brien egyenesen megkönnyítette a vezetést a hazai vezetés felé, és bár Ramses De Teillee veszélyt jelentett a második-utolsó előtti futtatásra, ott minden hiba történt, de a győzelem az Elegant Escape számára továbbadta.

Colin Tizzard, az Elegant Escape edzője a 2016. évi Welsh National-ot vette át a Native River-rel, aki a tavalyi aranybajnokságot nyerte el, és reméli, hogy az idei győztes hasonló haladást érhet el az üldöző sorokban.

nagyon jól nézett ki a bőrében ma reggel, és valójában azt hittük, hogy van olyan hatalmas esélye, mint valaha is kapsz ”- mondta Tizzard. – Tom gyönyörű utazást adott neki. Mindig abban a kedves zsebében volt, két ló előtt. Csak azt reméljük, hogy lassulni fognak, és meg is tették.Valaki végre megtámadta őt, de alapos sztrájk, és ma jól ugrott.

„Ez nem volt a valódi régi nehéz föld a Chepstow-nál, amiről a múltban ismertünk. Nagyon hasonló volt ahhoz, amikor a Native River nyert, csak a lágy oldalán. Az utóbbi néhány évben nagyon szerencsések vagyunk, olyan lovakkal rendelkezünk, mint a Cue Card, a Native River és a Thistlecrack. Ez a fiú nem túl messze mögöttük van [és] ő csak hatéves. ”Rövid útmutató a péntekre vonatkozó tippek Mutasd az elrejtést

Share