A Newcastle lehunyta a szemét Peter Beardsley nem megfelelő edzői irányába

Peter Beardsley bukása és végső szégyene vitathatatlanul ugyanúgy a Newcastle United rendszerszintű kudarcáról szól, mint egy fájdalmasan nem megfelelő edző hiányosságairól.

Utólag visszagondolva az egykori angliai csatár 32 felé vezető nyomasztó út 32 – minden héten felfüggesztették az összes futballtevékenységet, miután a Labdarúgó Szövetség bűnösnek találta a gondozásában lévő fekete fekete játékosok faji bántalmazását – vádakat Beardsley tagadta – egyértelműen jelezték. Peter Beardsley hét hónapra elzárkózott a futballtól a rasszista nyelv miatt. p> Ezt végleg le kellett volna tiltani 2006-ban, amikor a Newcastle akkori menedzsere, Glenn Roeder diszkréten és diplomáciai úton eltávolította a klub egyik legnagyobb játékosát ifjúsági fejlesztő szerepéből, és nagyköveti posztra helyezte át, ahol Beardsley minden szempontból kiválóan teljesített. / p>

Akkor még nem érkeztek javaslatok a rasszizmusról, inkább a nyugtalanság érzése a már eleve „kemény szerelem” márkájával kapcsolatban, amikor a fiatal játékosok emberirányításáról volt szó.

Az ilyen aggodalmak azonban látszólag elpárologtak, mire Beardsley 2009-ben a Newcastle tulajdonosa, Mike Ashley utánpótlás edzővé vált.Ettől kezdve a kommunikáció és a józan ész feltűnő hiánya – az érzelmi intelligenciáról és az oktatásról nem is beszélve – lehetővé tette számára, hogy az 1980-as évek időkeretén folytassa korábbi 23 éven aluli hűbérségét Newcastle külsőleg modern akadémiájának bázisán.

Ez Az „élet a Marson” típusú megszakadás magyarázatot adhat arra, hogy míg az FA bizottság „három nyilvánvalóan rasszista megjegyzés” miatt megbüntette, meg voltak elégedve azzal, hogy „nem rasszista abban az értelemben, hogy faj vagy etnikai hovatartozásuk miatt rosszul viselkedik egy emberrel. ”.

Azok, akik jól ismerik Beardsleyt, úgy gondolják, hogy gondolkodásmódjának egy része 1979-ben elakadt, és alakító tapasztalattal rendelkezett néhai Bob Stokoe vezetésével a Carlisle Unitednél. Aztán 18 éves volt, és betört a profi játékba, miután egy tyneside-i gyárban heti 90 fontért söpört végig padlót.Stokoe-t nyers, katonai stílus, fegyelem uralta, és egy olyan korszakban, amikor a futballpályák gyakran brutális helyek voltak, ahol az idősebb játékosok örömmel vették észre a csapattársak észlelt gyengeségeit, a fiatal jövevényt kíméletlenül zaklatták fizikailag és mentálisan is. </P >

Teetotal egy erősen ivó élőhelyen, és azzal a divatos pudingtál-frizurával, amely azonnal különválasztja furcsán régimódi tinédzserként, Beardsley megkapta az eufemisztikusan „teljes kezelés” néven ismert

Ha a tapasztalatok odáig keményítették, hogy képes volt egyszerre törékeny tehetségét gyakran lenyűgöző, megbabonázóan csillogó hatásra kényszeríteni Newcastle-ben, Liverpoolban és az Evertonban, ez a jövő gyakran érzéketlen edzőjét is megformálta.

Míg sok fiatal Newcastle-i futballista kikerül a kemény ütések iskolájából, hisz abban a passzív-agresszív márkanévben, hogy néha szúrós, gúnyos „kemény szerelem” – inkább leütések és néha kegyetlen humor csökkentése, mintsem a szokásos kiabálás és káromkodás – ez volt a készítésük, mások megbotránkoztató arcán hömpölyögtek.

Tizenhárom évvel ezelőtt Roeder egy egészen más coaching filozófiát akart megvalósítani, és miután szembeszállt Beardsley-vel véleménykülönbségük miatt, az utak szétválása nem okozott meglepetést.

Végül is a figyelmeztető harangok először 2003-ban szólaltak meg a St James Parkban, amikor annak ellenére, hogy Beardsleyt a Premier League vizsgálata megtisztította az akadémia játékosainak zaklatásától, bizonyos területeken nyugtalan volt. .

Elítélő módon még mindig ott volt, amikor tavaly januárban a rasszizmusra vonatkozó panaszok miatt először felfüggesztették, majd eltávolították posztjáról.Ezúttal az állítások konkrétabbak – és károsabbak voltak -, de úgy tűnt, hogy állítólag gondatlan, bántó, sértő nyelvhasználata egy szélesebb körű probléma tünete volt, amely abból a korból származott, amikor az „ébredt” kifejezés még mindig kidolgozás alatt állt, a futball Az „ember játéka” és a mentális egészség tabutéma.

Ha a Beardsley karakterét védő írásbeli beadványok – feketék – kollégák által az FA-hoz juttatták az FA-hoz, köztük John Barnes, Andrew Cole, Les Ferdinand és Kevin Keegan hangsúlyozzák, hogy ez összetett, árnyalt eset volt, nem lehet kétséges, hogy Beardsley megpróbált alkalmazkodni a változó időkhöz.

Ashley úgy vélte, hogy Beardsley tartós hírneve mágnesként szolgál majd, és vonzza a legjobb fiatalokat Newcastle-be, de a helyi hősről kiderült, hogy nem annyira agyaglába van, mint inkább fafejű gondolkodásmódja.Önpusztító ellenállást tartalmazott olyan szférákkal szemben, mint a pszichológia és az érzelmi intelligencia, amelyek számos edző, Sam Allardyce és Gareth Southgate számára is segítséget nyújtottak működésük finomításában.

Azzal, hogy szemet huny Beardsley egyre inkább négyszögletes-lyuk-kör alakú-lyuk személy, Newcastle hierarchiája súlyosbította a problémát. A több edzői tanfolyamnak való kitettség segíthetett, de figyelemre méltó, hogy csak 2018-ban fejezte be Uefa A licencét.

Tekintettel arra, hogy a futball jövőbeni foglalkoztatási kilátásai rendkívül csekélynek tűnnek, valószínűleg kevéssé használható annak az embernek, aki a helyi Tyneside ikonról morfondírozott valakire, akire az emberek minden rossz ok miatt rámutattak.

Share