A rajongók elviszik az Uefát a végső jegyek és a házigazdák gyenge emberi jogi nyilvántartásába

Az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham szurkolói csoportjának koalíciója felszólította az Uefát, hogy javítsa a rajongók tapasztalatait az európai döntőkön, és kerülje a bemutató alkalmak odaítélését olyan országoknak, amelyek megkérdőjelezhető emberi jogi rekordokkal rendelkeznek.

A Liverpool és a Tottenham szurkolóinak a tavalyi madridi Bajnokok Ligája-döntő 68 000 jegyéből csak 33 286 jutalmat kaptak, és bonyodalmakat okozott az Arsenal és a Chelsea Európa Liga-döntőjének Bakuban történő megtartása, sok szurkoló távol 22Bet maradt a költségek és kényelmetlenségek miatt az 2500 mérföldes út Azerbajdzsánig.

További felháborodás volt, amikor az Arsenal Henrikh Mkhitaryan biztonsága miatt tartott félelme miatt nem utazott Bakuba.Az örmény középpályás azután döntött, hogy úgy döntött, túl kockázatos Azerbajdzsánba utazni a vitatott Hegyi-Karabah körzet országai közötti konfliktus közepette. Henrikh Mkhitaryan, az arsenali csapat kihagyta az Európa Liga döntőjét a biztonsági félelmek miatt. A Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtökön Monacóban és az Európa Ligának pénteki sorsolása, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham szurkolóinak bizalma és a Liverpool szurkolói csoport, a Spirit of Shankly felszólította az Uefát, hogy helyezze el a támogatók a szponzorok fölött.

Hatpontos tervet állítottak össze, amely felhívást intéz az európai futball irányító testületéhez, hogy a döntőbe kerülő jegyek 80% -át juttassa el szurkolóknak, jegyeket adjon el megfizethető áron és válasszon gazdát város „amely biztosítja, hogy a döntőbe 22Bet fogadas utazó játékosok vagy szurkolók ne szenvedjenek diszkriminációt vagy a belépési jog megtagadását.” s jó közlekedési kapcsolatokkal és nagy kapacitású stadionokkal, valamint megfelelő hozzáféréssel a fogyatékossággal élők számára.Az Arsenal és a Chelsea fogyatékossággal élő szurkolóinak nagy száma úgy döntött, hogy nem utazik Bakuba.

A csoportok nyilatkozatában kijelentették: „A Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga döntőjének elérése csodálatos élmény lehet a klub szurkolóinak. Ehelyett csak azért küzdenek, hogy részt vegyenek a meccsen. A problémák a döntőbe jutók nem megfelelő számú jegyének átadásán át egészen a lehetetlen utazási lehetőségekig terjednek. A szurkolók, akik a döntőig minden fordulóban támogatták klubjaikat, túl gyakran maradtak zsebből, vagy egyáltalán nem vehettek részt a döntőben. éppen azok az emberek, akik nélkül nem lenne európai futball – támogatói.Felszólítjuk az Uefát, hogy erősítse a párbeszédet a rajongókkal, és kérjük, hogy kezdjék meg magunkhoz hasonló csoportokkal, hogy megvitassák az előterjesztett javaslatokat.

Share