A roma Nicolò Zaniolo: “Nem vagyok Totti, de egy nap remélem, hogy ilyen jó leszek”

Miután egy idényt töltött az Inter-ben, ahol az idei akadémiai játékosa lett, Zaniolo 2018 júniusában szerződött a Romához. Pontosan egy éve játszotta első meccsét a klubnál – idegenben a Bajnokok Ligájában, a Real Madridnál. – és nem nézett vissza. Zaniolo mostantól rendszeresen a roma középpálya középpontjában áll, és góljai fontos szerepet játszottak a klubnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe való bejutásában az előző szezonban. Hogy mindezt megkoronázza, ma már olasz válogatott. Zaniolo felemelkedő ember.

„Hogy őszinte legyek, nem számítottam rá, hogy ilyen hatással leszek, mivel egy akadémia csapatából érkeztem, és sokat kellett tanulnom. Olaszországban is debütáltam, ami meglepetés volt, de rengeteg célom maradt.Sokat tanultam az előző évadból, de most tovább kell mennem, és tovább kell nyomulnom. ”

„ Annyi minden megváltozott, mind fizikai, mind pszichológiai szempontból. Lényegében megváltoztattam a munkám módját és a mindennapi életmódomat. Korábban tinédzser akartam lenni, és mindent megtettem, amit a barátaim csinálnak, de megtanultam a fontosra koncentrálni: a focira. Keményebben edzek, jobban összpontosítok, magas a célom, és ezek mind segítettek abban, hogy technikailag fejlődjek a pályán, de az életem szempontjából is. Teljesebb vagyok – ez vezetett oda, hogy a csúcson játszottam. ”

„ Amikor egy olyan nagy klub, amelynek története olyan sok, mint a Roma, akar téged, és tervei vannak az első csapatban, nehéz megfordulnom le az ajánlatot.Bevallom, azt hittem, kölcsön küldenek, mivel rengeteg tanulnivalóm volt, és egy új lépés mindig kockázatot jelent, de Eusebio Di Francesco kezdettől fogva bízott bennem és sokat segített nekem. Ha nem ő lenne, nem tettem volna meg az áttörést. Nagyszerű a fiatalabb játékosokkal, és sokat köszönhetek neki. ”

„ Fontos, hogy mindig a földön tartsd a lábad, és mögöttem olyan család áll, aki ezt csinálja, aki ért a futballhoz és ki győződjön meg róla, hogy mindig a legjobban dolgozom. Ezen túl az elvárások kezelésének egyetlen módja önmagamban van. Nem tudom hallgatni, amit mások mondanak, jót vagy rosszat. Nem vagyok Totti, de egy nap remélem, hogy ilyen jó leszek. ” Facebook Twitter Pinterest Zaniolo kétszer is gólt szerzett a Roma számára, amikor a Stadio Olimpicóban legyőzte a Portót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutásért.Fotó: Giampiero Sposito / Getty Images

„Hősöm kétségkívül mindig Kaká volt, főleg milánói évei alatt és Brazíliában. Sokat figyeltem őt. Számomra ő volt a tökéletes támadó középpályás: erős, technikailag tökéletes és képes gólszerzésre és asszisztálásra. Gyerekként ez akartam lenni, és teszem most is. Nézem a videóit, tanulmányozom a mozgását, és megpróbálok elemeket bevinni a játékomba, mivel magas vagyok, erős és technikai, közvetlen futballt is próbálok játszani. ”

„ A fő tanács az, hogy soha ne add fel. Részben azért, mert ha 15 vagy 16 éves vagy, és elérted ezt a pontot, akkor rendelkezned kell valamilyen tulajdonsággal, amelyet egy másik csapat mindig hasznosnak talál, még akkor is, ha ez nem mindig nyilvánvaló. Az egyik csapat, aki nem akarja a képességeidet, nem jelenti azt, hogy a másik nem. Ennél azért továbbra is élveznie kell a focit.Ha nem élvezed, akkor nem lesz motivációd tovább harcolni. Szeressétek a futballt, bármi legyen is, jó időben és rosszban is. ”Diego Simeone:„ Ha valamit akarok, akkor ad nauseam utánam megyek. ”További információ

mindig 10-esként játszottam, de szeretek nyolcként vagy akár védekező középpályásként játszani. Egyelőre bármilyen pozícióban fogok játszani, de talán egyszer valamivel mélyebben letelepedek, hacsak nem jön be egy menedzser, és teljesen előrelátó játékkészítőként tekint rám. Bárhol játszom, amíg a pályán vagyok. ”

„ Maga az utazás a legnehezebb, mivel nem könnyű feljutni a csúcsra. Sok áldozatot és időt igényel, és akkor is hinni kell, akkor is, ha úgy gondolja, hogy nem fog megtörténni. És akkor, ha odaérsz, még nehezebb maradni.Mindig egyre keményebben dolgozol minden nap. De, ahogy mondod, érdemes, ami vár rád. Mindig nehéz volt elhagynom a családomat. Fiatal tinédzserként sokszor el kellett hagynom őket, hogy másutt élhessek, hogy futballpályát folytathassak. Állandóan utaztam. Nem tudtam megtenni azokat a dolgokat, amiket a barátaim csináltak – kimentem, azokat a dolgokat, amelyeket mindenki, aki koromból csinál. Könnyebbé válik, de amikor fiatalabb vagy, csak normális életet szeretnél élni, és a barátok között lennél. Pedig megérte. Facebook Twitter Pinterest Zaniolo akcióban Olaszországért Liechtenstein ellen egy Euro 2020 selejtezőn. Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

„Természetesen Cristiano Ronaldo. Fizikailag tökéletes és nagyon nehéz megismerni. Luka Modric is.Lenyűgözött, hogy hogyan használta a labdát, és ahogy mozgott vele. Kicsi, de nehéz leszállni róla. Élesen megfordul, gyorsan mozog és nagyszerű pozíciókat foglal el. Nehezen tudtam irányítani. Védekezésben Raphaël Varane. Gyors, nagyon technikus és erős. Ő a legnehezebb túllépni – szinte lehetetlen, főleg egy az egyben. ”

„ Daniele mindig vezető és fantasztikus ember volt, így könnyű tőle és más tapasztalt játékosoktól tanulni. Valójában, ha nem tudsz, akkor valami nincs rendben. Leginkább az alázatot tanultam. Van ideje mindenkire: a szurkolókra, a személyzetre, a többi játékosra. A pályán kívül jól felkészül, és mindig a Romára koncentrált.Igyekszem ezt beilleszteni az életembe, hogy a Romát állítsam ennek középpontjába. ”

„ Gyerekkori álmom a világbajnokság megnyerése, mint minden játékos számára, és szerencsés vagyok megosztani egy öltöző Daniele és Steve mellett elhiteti veled, hogy ez lehetséges. Arra összpontosít, hogy megpróbálj ilyen játékossá válni, hogy mások esetleg egyszer felnézzenek rám. Ez minden nap lendület, de most itt az ideje, hogy megírjam a saját történetemet. Készen állok a kihívásra. ”

Share