Anna Meares aranyat nyer, mikor Ausztrália a kerékpáros világbajnokságot magasra fejezi be

Anna Meares a keirin nyerésével rekordszintes 11. bajnoki címet szerzett, Annette Edmondson pedig a hét második aranyérmét nyerte el az omniumban, amikor Ausztrália aranypályán fejezte be a párizsi pályakerékpáros világbajnokságot.

Ausztrália összesen 11 érmet nyert – négy több, mint bármely más megyében – négy arany, négy ezüst és három bronzjal.Csak a fogadó ország, Franciaország nyert több aranyat ötnel.

Meares nyereménye a keirinben, az utolsó négy párizsi rendezvény, azt jelenti, hogy most több szivárványos mez van, mint a történelem bármely más női pályakerékpárosának. >

Vasárnapig megosztotta a rekordot francia Felicia Ballangerrel, aki 1995 óta öt egymást követő világbajnokságon nyerte a sprint és az 500 méteres időmérő próbát.

Meares a dobogóra sírt, amikor a nemzeti himnuszt játszották, és később elmondtam az AAP-nak, hogy „szinte hitetlenség” könnyei.

„Volt egy álmom, mielőtt a párizsi világok bejelentették, hogy a világcímek Franciaországban vannak, hogy megnyerem a 11. világcímet, és hogy hogy találkozzon Felicia Ballangerrel “- mondta az uralkodó olimpiai sprintbajnok.

Mindhárom valóra vált, amikor az ausztrál utóbbi találkozóval megölelte és megölelte francia hősét a velodrom közepén.

Gary West edző szerint Meares dicséretet érdemel a rekord megsértéséért, de gyorsan azt sugallta, hogy „nem szállhatunk túl el”. ő a bajnoki védelem a riolai olimpián.

„Még sok tennivaló van különösen a sprintben” – nyilatkozta West, miután Meares nem jutott el az esemény pénteki negyeddöntőjébe. „Anna lesz az első, aki erre emlékeztet.”

Aussie fivér társának, Stephanie Mortonnak a döntőben kellett volna lennie a Meares-szel, ám az első körben pontot kapott, és a szabályok megakadályozták, hogy vegyen részt újraindítás.

“A mai nap csak az lesz, hogy élesebb és erősebb leszek a győzelem érdekében” – mondta. „Ez egy kis ütés egy hosszú úton.” Nagy-Britanniában a világpálya sprint kudarca beteg az olimpiai esélyeikért. Bővebben

Edmondson 192 ponttal aranyat nyert az omniumban, legyőzve Nagy-Britannia uralkodó olimpiai bajnokát, Laura Trottot. (176 pont) és a holland versenyző, Kirsten Wild (175).

A 22 éves ember első egyéni világbajnoka három nappal azután jött, hogy a női csapat üldözésében aranyat nyert Ashlee Ankudinoff, Amy Cure és Melissa Hoskins, amikor Ausztrália elpusztította a világrekordot.

Edmondson azt mondta, hogy az omnium-győzelem „nagyon különleges”, mivel hosszú ideje célzott rá, és korábban második (2012) és harmadik (2013 és 2014) lett. .

“De semmi sem hasonlítható azzal, hogy megnyertük (a csapat üldözése) a csapattársaimmal” – mondta a dél-ausztrál az AAP-nak. „Ezt úgy játszottam a fejemben, hogy melegszik még erre az omniumra.”

Matthew Glaetzer az ötödik helyezett a férfi sprintben, hogy folytatja a karcsú éveket Ausztrália férfi sprintereinek.Glaetzer az ötödik leggyorsabb és a német erőművet, Robert Forstemannot a nyolcadik végiggyőzte, ám vasárnap meghaladta Jeffrey Hoogland holland versenyzőt. Glaetzer szélén, aki a zuhanás előtt a leggyorsabban repült 200 métert tett ausztrál talajon.

„Nagyobb és erősebb és erősebb (és) akarunk őt, aki idővel eljön” – mondta az edző . .

Mindkét versenyző súlyos munkaterhelést szenvedett azzal, hogy Bobridge korábban bronzot és ezüstöt nyert a csapatban, illetve az egyéni vándorlásokban, és O’Shea ezüstre vágyakozott a kétnapos hat fegyelem omniumában.

Share