Gareth Southgate Maddisont helyezi középpontba legújabb angliai evolúciójában

Southgate a hétvégén indul az Európa-bajnokság selejtezőinek következő fordulójába, még egyszer fejlesztette oroszlánjait. Kyle Walker távolléte, amelyet az a kissé nem meggyőző előfeltétel igazol, hogy Kieran Trippier-t 10 hónap távollét után újra meg kell ismerni az osztaggal, ez volt a fő beszédtéma. De hiányoznak más nevek is, és a 2018-as vb-keretből csak 11 játékost választottak ki a Bulgária és Koszovó elleni mérkőzésekre. Alex Oxlade-Chamberlain: “A kocsmai látogatás emlékeztetett arra, mit jelent Anglia a rajongók számára

Ebben az esetben az evolúciót televízióban közvetítik, de mit remél elérni? Egyenesen Southgate tovább fiatalította csapatát.Az átlagos életkor csaknem egy évvel csökkent a világbajnokság óta, és az a cél, hogy az ezen a szinten tapasztalatlan játékosok időben fekhessenek az euró előtt. (Egyébként, ha ez kissé feltételezhetőnek hangzik, Anglia annak esélye, hogy nem kvalifikálja magát a jövő nyár 24 csapatos tornájára, nagyjából megegyezik azzal, hogy Graeme Souness-t a Paul Pogba rajongói klub elnökének nevezik.)

Southgate álláspontja szerint „csapatként és csapatként kell fejlődnünk.” – Azt hiszem, kétéves időszakon keresztül haladtunk és folyamatosan fejlődtünk.De nem állhatunk helyben, és vannak olyan fiatal játékosok, akiken a következő két évben nem biztos, hogy a legjobbakat látjuk, de Anglia számára hosszú távon el kell kezdenünk integrálni őket, mert úgy gondolom, hogy ez a csapat folyamatosan fejlődhet és fejlődni fog. ”

Tehát olyan játékosokat, mint Mason Mount, James Maddison és Tyrone Mings, átmennek a tempójukon, kiteszik őket a St George’s Park összes motivációs jelmondatának, és megfelelően fogadják őket az angliai családban. De vajon ez az evolúció nem csupán a következő generáció felpörgetéséből áll? Van ok arra gyanakodni, hogy lehet. Facebook Twitter Pinterest Úgy tűnik, Gareth Southgate szándéka az angliai stílus módosítása.Fénykép: Paul Currie az FA / Rex / Shutterstock

Nem csak a személyzet változott meg drámai módon Southgate idejében, az angol csapat irányításáért. Amikor először megkapta a lábát az íróasztal alatt, Anglia 4-2-3-1-es formációt játszott egy 10-es számú játékossal – Wayne Rooney vagy Dele Alli abban az időben -, amely várhatóan mindent össze fog kötni annak a játékosnak a stílusában, amelyet Anglia még soha Paul Gascoigne óta (és soha nem használt ilyet, amikor a közelben volt). Közvetlenül a világbajnokság előtt ez a rendszer megváltozott, a híres és sok kötőjelű 3-1-2-2-2-re, amely kissé hátul feldobta a dolgokat, és két haladó középpályást – ismét Alli és Jesse Lingard – kért fel, hogy segítsék a játékot. a labda (vagy alternatív megoldásként) gyors átmenet az utolsó harmadra.

Azok a kábító Luzsniki-éjszakák óta Anglia még egyszer átalakult.A forma már ismertebb 4-3-3, a szárnyakon égő ütem és a középpályán a képességek egyensúlya. Ennek a formációnak a mérföldkőnek számító győzelme, a Spanyolországban elért 3-2-es győzelem Eric Dier középhármasát hajtotta végre, Harry Winks az elhaladó metronómot, Ross Barkley pedig azt az embert, aki engedéllyel rendelkezik a labdához a lábánál. : iratkozzon fel, és kapja meg a napi futball e-mailt.

Úgy tűnik, hogy Anglia 4-3-3-mal folytatja a szezont és bejut az euróba. Lehet, hogy megváltozik a játék módja. A sevillai győzelem, bármennyire is izgalmas volt, Anglia birtoklásának csak 27% -át regisztrálta. Hollandia ellen hasonló minta volt a nyáron a Nemzetek Ligája elődöntőjében Marcus Rashford nyitó gólja után.E tizenegyes és Walker hosszabbításban szerzett öngólja között az ellenfelek majdnem kétharmada birtokolta a labdát.

A futballban és Angliában – a tempónak és a olyan játékosok képességei, mint Raheem Sterling és Jadon Sancho – az ellentámadásban továbbra is hatalmas fenyegetést jelentenek. De ha ez a csapat folyamatosan fejlődik, akkor növelnie kell a birtoklását és a legkeményebb ellenfelekkel szemben is lábujjhegyre kell állnia.

Itt jön be Mount és különösen Maddison. Southgate az év elején azzal magyarázta a leicesteri férfi távollétét, hogy „nem hiszem, hogy tízes, és jelenleg még nem játszottunk tízessel”.A múlt héten erről a kérdésről azonban Southgate meggondolta magát.Mason Mount készen áll az angliai kihívásra a Chelsea korai sikere után | David Hytner Bővebben

“Nyáron nyolcként játszott nálunk” – mondta Southgate Maddison nem teljesen sikeres 21 éven aluliak kampányáról. „Mason határozottan nyolcként játszhat, és a szélen egyaránt. Ők [mindketten] magas technikai képességű játékosok, akik veszélyeztetik a gólt. ”

Phil Foden mellett Maddison és Mount alkotják a játékosok trióját, akik rendelkeznek a 10. számú mitikus képességekkel, de valószínűleg felelősségteljesebben fogják bevetni, mint a 8. számú középmezőnyharmadot.Átadással bánthatják az ellenfelet, hatékony lövők a távolságból, képesek a labdát vinni, de ami a legfontosabb, talán tudják – vagy várhatóan tudni fogják -, hogyan kell ezt megtartani. Úgy tűnik, ez Anglia következő evolúciója.

Az állandó forradalom nem érkezett meg az Egyesült Királyság partjain – amúgy még nem -, és az állandó evolúció is trükkösnek bizonyulhat. Southgate magas lécet állított magának Anglia oroszországi kizsákmányolásainak köszönhetően, és elég jól tudja, hogy az otthoni elvárások jövő nyáron kitisztítják ezt a nyomot. A fiatalok játéka nem nyújt fedezetet. Angliának egy éve van arra, hogy új játékosokban feküdjön le, és elősegítse stílusát egy olyan verseny előtt, amelyen az elődöntőbe jutás egyenlő lenne. Az Impossible Job visszatért.

Share