Lyon v St Étienne: a francia derbi, sok bohócmal, de nevetve

A szurkolói csoportok – nevezetesen a prominens Bad Gones csoport, – egy ideje hevesen kritikusak a klub iránt. A tavalyi szezonban, amikor Bruno Génésio még mindig volt a vezetõ, lányát a lyoni belvárosban szurkolók sértették meg, ami a menedzser és a szurkolók közötti megbeszéléshez vezetett. Az ellenségeskedés folytatódott Garcia felelős varázslatában. A Memphis Depay összecsapott a lyoni szurkolókkal a Marcelo szamárszalag felett. Bővebben

Garcia tavaly októberben vette át a menedzser kezét. Biztonságos kézpárnak szánták Sylvinho bűntudatának kudarca után, ám sok lyoni rajongó dühösen döntötte el a kinevezését.Furcsa választás volt, tekintettel arra, hogy Garcia nemrégiben elhagyta Marseille-t – akivel Lyon intenzív rivalizálással rendelkezik – egy olyan alacsony év után, amelyben a klub még Európa-bajnokságba sem jutott.

Lyon képes nagy előadásokat produkálnak nagy játékokban – amint azt a múlt héten is megmutatták a Bajnokok Ligájában a Juventus felett elért 1-0-os győzelmük során -, ám ebben a szezonban gyakran tompa és szomorúnak tűntek, hasonlóan Marseille-hez, míg Garcia ott volt a vezetõ. Különösen hiányzik a kreativitás és az élvonalbeli helyzet az elmúlt hónapokban, miután a Memphis Depay és a Jeff Reine-Adélaïde nagyszabású nyári aláírója decemberben hosszú távú térdkárosodást szenvedett.

Garcia népszerűtlen, ám ő nem volt a ventilátorok egyetlen célpontja.A középső hátoldalú Marcelo-t többször választották ki a szurkolók kritikája miatt; ez a kapcsolat olyan mértékben romlott, hogy egy rajongó éppen karácsony előtt áthúzta az akadályokat Lyon 2–2-es sorsolásánál, közvetlenül a karácsony előtt, hogy egy szalagot ábrázoló zászlót jelenítsen meg, és azt mondta: hogy eltévedjen. Marcelo formája azóta jelentősen helyreállt, ám a visszaélések annyira intenzívek voltak, hogy januárban megpróbálták elhagyni a klubot. élesen derbi. Kilenc ember megsérült a két szurkolók között Lyonban szombat este zavarodott eseményen. Facebook Twitter Pinterest Moussa Dembélé ünnepel, miután Lyon gólt szerzett St Étienne ellen.Fénykép: Jeff Pachoud / AFP a Getty Images-n keresztül.

Ha ez az évszak nehéz volt Lyon számára, katasztrofális volt St Étienne számára. Őket is mentették el egy vezetőért. Ghislain Printant, akit csak az asszisztens edzőtől a nyáron a legmagasabb szintű állássá emeltek, mindössze nyolc játék után csomagolásban küldték el. Miután az utóbbi években rendszeresen részt vett az Európa Ligában, a St Étienne valahogy úgy találta magát, hogy a Ligue 1 alján a végső bajnokságért felelős meccsen játszik. Claude Puelt, a Southampton és a Leicester City volt menedzserét kinevezték helyére októberben.

Puel ragyogó kezdettel élvezte. Az első felelős játékban vezetett a St Étienne-nek egy 1-0-os győzelmet a Lyon felett, és legyőzhetetlen lett az összes kilenc első mérkőzésében.Egy pillanatig úgy tűnt, hogy St Étienne kihívást jelent a három legjobb helyre ebben a szezonban. Ez a verhetetlen futás véget ért, és összeomlottak. Amikor a derbi vasárnap este elindult, a 16. bajnokságban voltak, mindössze két ponttal a kiesési zóna felett, miután elvesztették az előző 12 játékot. Claude Puel csatlakozik a St Étienne-hez, és azonnal felmelegszik a Lyonon.

A sérülések óriási problémát jelentettek Puel számára. Denis Bouanga, a Nîmes nyári jelzője hihetetlen formában volt a verhetetlen futás során, de januárban talpra került. Olyan kulcsfontosságú szereplőik közül – köztük Yohan Cabaye, Zaydou Youssouf, Wahbi Khazri és az Arsenalhoz kötött William Saliba – elmulasztották a kampány jelentős részeit.Puel arra törekedett, hogy formációkkal bújjon meg, különféle előkészületlen fiatalokat vezessen be és nagy csapata forogjon. Egyedül 2020-ban 29 játékost használt.

Puel még azért is döntött, hogy befolyásolja az idősebb játékos és a kapus, Stéphane Ruffier csapatát a csapata múlt héten a Montpellier elleni mérkőzésébe. Ruffier-t állítólag feldühítette a döntés. Ügynöke azzal vádolta Puelt, hogy „diktálható hatalmi kapcsolatokat” létesített a klubban, és „a Szent Étienne-legenda után köpött”. Nem meglepő, hogy Ruffier nem tért vissza a hétvégén a kezdő XI-re.

A Parc OLL hangulatos légköre közepette – mindkét klub éghető légkörének felel meg – Lyon uralta a derbyt. Puel nemcsak a nyomás felkeltésére állította be csapatait, és mire Moussa Dembélé a 27. percben Lyon nyitópontjára indult, az elkerülhetetlennek érezte magát.A Lyon új brazil középpályájával, Bruno Guimarães-val, aki nagyszerű haladással diktálta a játékot, a St Étienne úgy nézett ki, mint egy csapat a rájátszásban. Puel emberei a második félidőben felkavartak, és Bouanga szerencsétlenül nem akarja elfogni Anthony Lopest a közeli posztján egy okos szabadrúgással, ám kevés egyértelmű esélyük volt. Dembélé a 96. percben megszerezte a büntetést – a labdát a hálóba Panenka-stílusba vágva -, hogy a házigazdák megérdemelt 2-0-os győzelmet nyújtsanak. látványosságuk az első háromban, de Garcia legfrissebb eredményei szerint hosszú távon nehéz lehet elérni a sikert. Időközben Puel elfogy az idő St St Stadtnél. Csapatának nincs intenzitása, széle és látszólag nincs terve.A kiesés valódi aggodalomra ad okot.

Ezt a szezonot Lyon és St Étienne szempontjából megszakította: rajongói agresszió, rossz forma, szociális média vitriol, vezetői zsákmányok és a bohócokkal szembeni peres fenyegetés. Az egyetlen, ami a szezonban nem volt, vicces.Ligue 1 beszélgetési pontok Facebook Twitter Pinterest Dario Benedetto mesterhármast ért el Marseille-ról Nîmes ellen hétvégén.Fénykép: Pascal Guyot / AFP a Getty Images-n keresztül

Nantes 0-1 LilleBordeaux 1-1 NiceLyon 2-0 St Etienne PSG 4-0 Dijon Amiens 0-1 Metz Brest 0-1 Angers Monaco 1-1 Reims Montpellier 3-0 Strasbourg Toulouse 0-2 Rennes Nîmes 2-3 MarseilleWas ez hasznos? Köszönjük feedback.Ligue 1 tablePosTeamPGDPts1PSG2751682Marseille2712553Rennes279474Lille277465Lyon2716406Montpellier276407Monaco271408Reims274389Nice2723810Strasbourg2703811Nantes27-13712Bordeaux2763613Angers27-73614Brest27-23415Metz27-93116St Etienne27-162917Dijon27-112718Nimes27-142719Amiens27-192220Toulouse27-3513

Share