Sarah Storey az edzésről, a szülői kapcsolatokról és a közelgő világóra rekordpróbálásáról

A legtöbb sportoló számára, mivel az országod legkisebb sportolója a kategóriájukban, új szülő és nő 37 éves korban, elegendő ok lenne, hogy enyhén megkönnyítse.Sarah Storey azonban nem közönséges atléta. Szombat délután Nagy-Britannia legszebb női paralimpiai nő – 11 arany, nyolc ezüst és három bronz két sportágban (úszás és kerékpározás) és hat játék – vesz egy új játékot. kihívás, a női világóra rekord.

Holnap körülbelül 15-kor Storey felkerül a biciklijére a londoni velodromnál, és megpróbál egy órán belül 46,065 km-t meghaladni, a jelenlegi rekordot, amelyet 2003-ban a hollandiai Leontien Zijlaard-van Moorsel állította fel. .

Megújult az érdeklődés az órák nyilvántartása iránt, mivel a sport irányító testülete, az Union Cycliste Internationale (UCI) tavaly tisztázta a szabályokat, lehetővé téve a legmodernebb felszereléseket.Azóta a férfiak rekordját, amely 2005-től helyben maradt, háromszor verték meg.

Az Storey az első, aki azóta a nők rekordját vette át. Telefonos beszélgetést folytattam vele a kísérlet felkészülésekor, beszélgetési edzés, damehood és az elit sport egyesítésével egy csecsemő lányával. Yvonne McGregor interjú: az Óra feljegyzésén Sarah Storey és Bradley Wiggins. / p>

Storey azt mondta, hogy októberben felkérték a forradalom nyomvonalas kerékpáros sorozat szervezői számára, ahol a kísérlet szerepel, és egy hónapot vett igénybe a döntés meghozatalakor:

Ez elég félelmetes meghívás volt, és egyet nem tudtam mondani: Ó, nem köszönöm. Hazajöttem egy edzőtáborból Manchesterbe, és néhány alkalommal megbeszéltem a pályán, hogy megnézhessem, milyen áramellátást igényel a szükséges ütem.A megjelenő adatok nagyon kedvezőek voltak, és bár abban a pillanatban nem voltam pontosan a megfelelő formában, tudtuk, hogy ha jó tél van hátam mögött, három hónapon belül visszatérhetek ilyen alakba. Végül az volt az eset, hogy igennel kell mondanom, mert ha nem mondom, akkor mindig csodálkozom.

Azt mondja, hogy óvatosan optimista, bár tisztában van azzal, hogy ez egy nagyon nehéz kihívás. :

Hasonló a legtöbb eseményhez. Optimista vagy, mert egyébként nem fogadná el a kihívást, de ugyanúgy, ha egy elõzetes következtetés lenne, akkor valószínûleg nem zavarna, mert nem lenne izgalmas kipróbálni. Ez okból kifolyólag világrekord – nehéz kihívás.

Ez az egyik legtisztább esemény, végül maga az óra, vagy a távolságmérés.A pszichológiai szempontok valószínűleg ugyanolyan kemények, ha nem is szigorúbbak. Ha teljes órát tolta magát, akkor egy szikláról lökné magát. Ezen a ponton kell lebegnie, ahol a kezedben van, amit csinálsz. Ha nem csak spirálisan lefelé haladsz, és egyre lassabb leszel.

Nehéz lesz, de nem lesz olyan kemény, mint egy kilométer vagy 3 km, vagy egy csapat üldözés. Nehéz lesz az esemény hosszú élettartama miatt.Facebook Twitter Pinterest Sarah Storey: „Oka miatt világrekord – nehéz kihívás.” Fénykép: Luke Webber / Revolution

A 2013-as újévi kitüntetések listáján a Storey Dame Sarah Storey lett, elismeréssel érte. A londoni 2012. évi eredmények:

Furcsa érzés, de kedvező módon – emlékeztető mindazokra, ami Londonban történt, és korábban, és a támogatás.

De csak néhány hozzászólása „Dame” -nek szólítja:

Nem az, hogy kérdezem, de amikor új fiókot jelentel és a címet a legördülő mezőbe helyezi, meglepő, hogy mennyi lehetőség van.Itt van úr, asszony, asszony, uram, tiszteletes, hölgy, de soha nem Dame.

Az egyik folyó számla kártyám „Dame” -nek hív, de csak azért, mert a hölgy, aki elrendezte, nagyon izgatott volt, hogy megváltoztassa.

A pálya menti csapatába férj, Barney, aki három paralimpiai aranyérmet nyert látványos pilótaként tandem pálya eseményeken, valamint Chris Furber, a GB kerékpáros csapat edzője 2012-ben. úszó csapat, de visszatér, hogy segítsen neki. Lesz egy nagy tömeg, aki felvidítja őt:

Ez egy hatalmas dolog, de nem az, amelybe valóban támaszkodhat. A londoni játékok előtt azt mondtam, hogy képesnek kell lennem arra, hogy ezt megnyerjem egy üres helyiségben, és ugyanez vonatkozik.A tömeg tizenkettedik ember lesz, nem kétséges, hogy ennek haszna lesz, ám ez nem tudatos tényező annak, amit csinálunk.

A zaj és minden más csak az esemény része, ne irányítsd. Mint minden versenyen, ellenőrizzük az ellenőrző képességeket, és ügyeljünk arra, hogy a lehető legjobban teljesítsünk.

Storey kijelenti egy paralimpiai bajnok jelentőségét, akinek tehetős világrekordja van:

Ez nem igazán számít. Az életemben elkezdtem még azt sem, hogy észrevegyem a paralimpiai játékok létezését. Fiatalabbként az összes rendezvényem, egészen az 1992-es játékokig, kerekes sport volt. Számomra ez csak a sport.

A sok sportoló közül én vagyok, aki csatlakozik a sport két részéhez. A lányok többsége, akikkel a világbajnokságon versenyezek, a profi közúti csapatok részét képezi.Valószínűleg azon kevesek egyike vagyok, akiknek nincsenek.

Lejárnak-e az akadályok?

Bizonyos mértékben, igen. Vannak olyan területek, ahol még mindig hatalmas akadályok vannak, ahogyan a sportot UCI szinten szabályozzuk – ez nagyon-nagyon külön. A biciklizés továbbra is nagyon gyenge unokatestvér a testvér kerékpározáshoz. Nincsenek nyomon követhető világkupák, igazán küzdünk annak érdekében, hogy a világbajnokság dátumait bekerítsük a naptárba.

De más területeken, például a külvilágnak a sportnak való megjelenése és a média megjelenése miatt csak kerékpárosként beszéltünk. De még látni kell, ha ez csak én vagyok. Érdekes volna megkérdezni más kerékpárosokat.

A pályán Storey lánya, Louisa is lesz.Megvitatja a szülői feladatok és az elit sport kombinációját:

Csak el kell fogadnia, hogy vannak olyan napok, amikor az edzés kissé eltér. Soha nem kellett hiányoznom egy ülést. Csak olyan dolgokat állít be, mint az időzítés, ha kissé rossz. A tavalyi világbajnokságon végzett egyéni üldözés előtti éjszaka egész éjjel fel voltam, mert beteg volt. De még mindig megnyertem a 3k-t.

Ez csak az élet része. Azokat a dolgokat, amelyek rosszul történnek, nem szabad megbánni. Velük kell foglalkozni. Ezek részét képezik annak, ami történik, ha anya vagy, és nem lenne más módja.Ő minden idők abszolút legjobb dologja, és annyira elcsépelem, hogy versenyeken vehetek részt. én, és nem számít az eredmény.

Felvidít, azt kiáltja: ‘Menj, menj, menj!’, hullámzik egy zászlóval. Nagyon élvezi a légkört és annak közepén tartózkodását. Valószínűleg elalszik a kísérlet során. Általában elalszik, amikor lovagolok.

Mindig kerékpáros versenyekre jár, és szereti a csapatunk minden lányát, név szerint ismeri őket, és azt hiszi, hogy briliánsok. Igazi kis társaság. Felveszi a villáskulcsokat, és megpróbál segíteni a szerelőket. Nagyon szereti részvételét.

Share