Vilmos herceg szerint „elegük van” a futballban tapasztalható rasszizmusból

A cambridge-i herceg kijelentette, hogy „elege van” a labdarúgás rasszizmusából, és elmondta, hogy a közelmúltbeli események azt a benyomást keltették, hogy a kérdésben az előrehaladás megfordul. klub London északi részén, William herceg szerint a chelseai Tammy Abraham és az Inter Milan csapatában játszó Romelu Lukaku ellen irányuló rasszista bántalmazás „felháborító” volt.

William, aki a Labdarúgó Szövetség elnöke, találkozott az alkalmazottakkal, edzők és szurkolók a nem ligás klubban pénteken, hogy megismerjék mentális egészségüket érintő tevékenységeiket. Meg kell küzdeni. Twitter és rasszista visszaélések a futballban: hogyan lehet kezelni? | Paul MacInnes További információ

„Az emberek most beszélnek egy kicsit a mentálhigiénés kérdésekről, de azt képzelem, hogy a rasszizmusról való beszélgetés még mindig meglehetősen nehéz téma, különösen, ha ilyen nyilvánosan zajlik a Premier League mérkőzéseivel, vagy [a] Bajnokok Ligájában.Tennünk kell valamit ellene. Elegem van belőle.Nagyon unom ”- mondta William.

Annak ellenére, hogy azt mondta, úgy érezte, mintha a kérdést kézben tartották volna, a herceg szerint a közelmúltbeli visszaélések miatt úgy érezték, mintha„ mi lennénk oda vissza. ”

Hendon, aki a Déli Liga Premier League South-ban – az angol futball hetedik szintjén – játszik, a Brent korai beavatkozási szolgálatával együttműködve azon dolgozik, hogy hozzáférést biztosítson a klub edzőtermeihez az emberek előtt mentálhigiénés kihívások.

Fiatalok egy csoportja megalakította a Hendon mentálhigiénés csapatát, és testre szabott heti edzéseken vesznek részt a klubban.

Míg egy meccs zajlott a háttérben , William beszélt néhány fiatal férfival, akik részesültek a kezdeményezésből.

Jermaine, 24, helyi kórházi fekvőbeteg, azt mondta, hogy „nagy változás” történt a közérzetében, mióta részt vett a programban. . “Sokat fejlődtem fizikailag, mentálisan és érzelmileg” – mondta. „Ez stabilabbá tett és több bátorságot adott ahhoz, hogy sikerrel járjak abban, amit tenni akarok.”

A herceg látogatása a Heads Up kampány népszerűsítésére irányuló erőfeszítések része, az FA és az Egyesült Államok közös kezdeményezése. A Heads Together jótékonysági szervezet, amelynek célja a tudatosság növelése és a mentális egészségről folytatott beszélgetések ösztönzése, különösen a férfiak körében. befolyásolja a mentális egészséget.Nem csak a játékosok, hanem a rajongók is. ”

Darren Smith, aki Hendon létesítményeit használja a futball üzleti egyetemi campus (UCFB) oktatási programjainak lebonyolításához, azt mondta, hogy a rasszizmus hatalmas kérdés a futballban.

“Csendes lett, de soha nem múlt el” – mondta, kiemelve azt a módot, ahogyan egyes visszaélések elkövetői névtelen közösségi médiafiókokat használnak “nem felelősségre vonhatók”. : „Ez nem maradhat érintetlenül, tennünk kell valamit ez ellen, mert a futballnak mindenkinek kell lennie, és bizonyos csoportok úgy érzik, hogy nem szívesen látják őket.Ez nemcsak a mentális egészségre, hanem fiataljaink törekvéseire is hatással van. ”

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, hogy a herceg komolyan foglalkozik a kérdéssel, azt mondta:„ Úgy hangzik, hogy tovább akarja vinni. , ami nagyszerű – több közéleti személyre, hatalommal vagy pozícióval rendelkező emberre van szükségünk, hogy tovább vigyük. ”

Share