Horvátország kiküszöböli Dániát a világkupáról a lövöldözős Subasic hősies játék után

Vannak olyan mérkőzések, amelyekben a büntetések kísérteties része tiszteletlen sietéssel kezdődik. A második félidő elején mindenki tudta, hova megy ez az utolsó 16 kiállítás – valószínűleg még hamarabb is -, és valószínűleg még csak egy büntetésre is szükség lett volna.

A kiegészítő idő második periódusa végiggondolt a látszólag elkerülhetetlen következtetéseire, amikor Luka Modric végül átadott egy passzt, és hirtelen Ante Rebic tiszta volt. A horvátországi szélső Kasper Schmeichel-t lekerekítette, ám Mathias Jørgensen üldözőbe dobta őt. Túl sok lenne.Rúgása túl közel állt Schmeichelhez, aki megment, és akkor Horvátországban mindenki az Euro 2008-ra gondolt, amikor a negyeddöntőben Törökország számára kiszabott szankciókat vesztették. Akkor Modric elmulasztotta az egyik rúgást. Ebben az alkalomban megtorlást kellene neki és országának.

A lövöldözés gyenge volt és jó idegeket okozott, ami pontos előfeltétele annak, ami korábban történt. Christian Eriksen beállította a hangot Dániának, amikor látta, hogy Danijel Subasic rúgja a labdát, és a horvátországi kapus szintén tagadja Lasse Schöne-t és Nicolai Jørgensen-t. Schmeichel megmentette Milan Badelj-től és Josip Pivaric-tól, de Ivan Rakitic volt az, aki megszerezte a lövést.

Rakitic nem hibázott, és Horvátország fogja venni Oroszországot a szombati negyeddöntőben.Modric lőtte a labdát, bár csak éppen. Ez egy újabb hullámos, alacsony és egyenesen a közepén, és Schmeichel megkapta a csizmáját, de nem tudta tartani. Facebook Twitter Pinterest Luka Modric, balra, és a kapus, Danijel Subasic Horvátország győztes büntetője után ünneplik. Fénykép: Tolga Bozoglu / EPA

A horvátországi játékosok az ünnepségek alatt a levegőbe dobták a Subasicot, és – az esti hangulatnak megfelelően – ledobták.Kedvesen Zlatko Dalic, a menedzser azt jelentette, hogy nem sérült meg. “Ma este ő volt a hősünk” – mondta Dalic. Oroszország kiküszöbölte Spanyolországot a világbajnokságból az utolsó 16 büntető lövészetben. Tovább

A furcsa az volt, hogy a nyakkendő elején felrobbant az életben, hogy felállítsa a a klasszikus lehetősége, azzal a céllal, hogy az első két mozdulattal eljusson. Komikus védelemmel határozták meg őket, ám a fennmaradó 116 perc alatt semmi sem tudott mosolyogni. Ezt követte a látvány lassú halála. Szűk volt és visszafogott, a szórakoztató érték borzasztóan alacsony.

Horvátország vitathatatlanul a csoportszakasz csapata volt, Nigéria, Argentína és Izland mentén sétálva, hogy előremenjenek az első kieső nyakkendőjükhöz 1998 óta, amikor egészen az elődöntőkig mentek.De úgy érezte, mintha Dalic élénk csapatát nem zavarták volna a tét. Furcsa passzív előadásuk volt tőlük, amelyben nem sokkal értékeset készítettek, miután Mario Mandzukic elvette Mathias Jørgensen célját.

Dánia nem pontosan a dán dinamit volt, ami a versenyük története. Hareide Ăge ígérte, hogy az emberek „más Dániát” fognak látni, ám ez inkább ugyanaz – egy védő fegyelemmel ellátott merev kijelző, amelyben sikerült semmisíteni a Modric és a Rakitic fenyegetését.

Csodálatos erőfeszítés volt, de ez a futball brutalitása ”- mondta Hareide. “Van fantasztikus kapusunk Kasperben, de ez nem segített.A büntető lövések során a kutatások bebizonyították, hogy adrenalin- és stresszszintje olyan magas, mint amikor háborúzónában tartózkodik. ”

Schmeichel hozzátette:„ Ha van golyója, hogy büntessen, tisztelem . Bárki, aki elég bátor ahhoz, hogy egyet vegyen, hős. Csapatként nyerünk és veszítünk. ”Világkupa Fiver: iratkozzon fel és kapja meg napi futball e-mailünket. Jonas Knudsen hosszú dobásai fegyverként jelentek meg Dániában. Az első góltól a labda eltörte Thomas Delaney-t, aki Mathias Jørgensen felé dolgozott, és alacsony lövéssel lőtt. A Subasic lassan szállt le, és bár kezet kapott a labdának, nem tudta megakadályozni, hogy az trükközzön a közeli oszlopban.Szörnyen lágy engedmény volt.

Horvátország azonnal reagált, és ezúttal a dánok tudták átkozni védekezésükre. Rebic elengedte Sime Vrsaljko-t, és alacsony keresztje nem tűnt fenyegetőnek. De Henrik Dalsgaard elszámoltatása pánikba esett, az arccal ütközött a fedező Andreas Christensenre, és rikošettták Mario Mandzukic felé, aki elfordult és hazafelé lőtt. Micsoda rendetlenség. Milyen kezdés. Facebook Twitter Pinterest Christian Eriksen vigasztalta kapitányát, Simon Kjaer-t. Fénykép: Darren Staples / Reuters

A játék többi része reakcióként érezte a kezdeti káoszt. Egyik csapat sem volt korábban beismert nyílt játékban a versenyen; nem volt hajlandók ilyen nyíltságra, és megpróbálták újrarendelni a rendet.Az óvatosság óvatos volt, és borzasztóan kemény órává vált.

Schmeichel az első félidőben duplán ment, hogy tagadja Rakiticot és Rebicet, mielőtt Ivan Perisic magasra lőtt, míg Dejan Lovren szélesre pillantott egy Modric szabadrúgásról. . Horvátországról erről volt szó, egészen a Modric büntetéséig. Hol volt a vágás és a tolóerő, amely jellemezte a haladást?

Dánia kreatív terhe az Eriksenre hárult – szinte minden a nyitott játékban átesett rajta -, és az első félidőben volt pár pislogás tőle: abban a pillanatban, amikor egy kereszttel lebegett a hátsó oszlop felé, és figyelte, ahogy megcsókolja az egyenes szögét. De a büntetéses kisasszony frusztrációt hozott össze egy estével. Horvátország azért folytatja a harcot. Horvátország-Dánia értékelésekHorvátország-Dánia értékelések

Share